Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatans stora milstolpe: Har nu gjort 500 klubblagsmål

Från 2021
Zlatan Ibrahimovic ler.
Bild: imago images/Sportimage/ All Over Press

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att leverera för Milan i Serie A. I dag passerade han drömgränsen 500 klubblagsmål. Det här betyder att jag gjort en del mål i min karriär, säger svensken.

För drygt 21 år sedan gjorde Zlatan Ibrahimovic sitt första klubblagsmål för Malmö FF och sedan dess har han öst in mål i alla klubbar han spelat för. Han har passerat 100, 200, 300, 400 och nu även 500 klubblagsmål under karriären.

Den nya milstolpen nådde han i dag då han nätade två gånger i Milans 4–0-seger över Crotone i Serie A.

– Det här betyder att jag gjort en del mål i min karriär, men det viktigaste är att fortsätta hjälpa laget. Jag strävar efter att göra mål och skapa chanser, säger Ibrahimovic enligt nyhetsbyrån AFP.

Mot ligajumbon Crotone gjorde Ibrahimovic 1–0 i den 30:e minuten. Han väggspelade med Rafael Leao och vinklade in bollen bakom Alex Cordaz.

Just det målet var hans 500:e och det 501:a kom i mitten av den andra halvleken. Ibrahimovic stod helt ren framför målet och hade inga problem att placera in bollen efter ett inlägg från kanten.

Zlatan Ibrahimovic har gjort 14 mål på elva matcher i den italienska ligan den här säsongen. Han ligger trea i skytteligan bakom Cristiano Ronaldo och Romelu Lukaku.

Diskussion om artikeln