Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Omtalade utvisningen från Premier League-helgen stryks – domaren Mike Dean utsatt för dödshot och nu har han bett om paus

Från 2021
Mike Dean ger Tomas Soucek rött kort.
Bildtext Mike Deans beslut att visa ut Tomas Soucek rörde upp känslorna i lördagens Londonderby.
Bild: EPA

En av helgens stora snackisar i England ströks av FA. Tomas Soucek blev utvisad i lördags, men får grönt ljus att spela i FA-cupen mot Manchester United.

Vid sidan av storlagens matcher stod en händelse ut under Premier League-helgen. I lördagens derby mellan Fulham och West Ham blev Tomas Soucek utvisad på stopptid.

Soucek rörde Aleksandar Mitrovic lätt med armbågen när spelarna väntade på att en frispark skulle slås. Efter en lång VAR-granskning valde domaren Mike Dean att dra upp det röda kortet – trots att till och med Mitrovic protesterade.

Ett kontroversiellt beslut – som nu har fått en tvärvändning.

West Ham valde att överklaga och fick rätt. Det engelska fotbollsförbundet FA stryker utvisningen och det betyder att Soucek inte behöver oroa sig för en flera matcher lång avstängning.

I stället kan tjecken – succéspelare på West Hams mittfält – ladda för tisdagens FA-cupmatch mot Manchester United.

Två omdiskuterade utvisningar

Både efter slutsignalen i lördags och på dagens presskonferens uttryckte West Ham-tränaren David Moyes sin besvikelse mot domarna och hanteringen av VAR.

För Mike Dean verkar det dessutom bli en kortare paus från domararbetet i Premier League. Han har bett om att få stå över efter att ha fått dödshot via sociala medier. Hans familj har också fått ta emot kritik i sociala medier.

Dean har stått i centrum under den senaste tiden på grund av två utvisningar – Souceks i lördags och Jan Bednareks i Southamptons 0–9-förlust mot Manchester United förra tisdagen.

Enligt Sky Sports kommer Dean att döma onsdagens match i FA-cupen mellan Leicester och Brighton. Däremot lär han inte döma i ligaspelet den här veckan.

– Hot är helt oacceptabelt och vi stöder Mike att anmäla meddelandena till polisen, säger domarbasen Mike Riley.

Diskussion om artikeln