Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leder Simon Skrabbs jakt på en EM-biljett till klubbyte? Är kvar i kaoslaget Brescia, men kopplas ihop med Häcken

Från 2021
Simon Skrabb i kvalmatch mot Grekland 2019.
Bildtext Simon Skrabbs senaste landskamp är EM-kvalavslutningen mot Grekland i november 2019.
Bild: imago images/ANE Edition/ All Over Press

Återkomst till allsvenskan? Enligt Sportbladet skulle det vara ett alternativ för Simon Skrabb i jakten på speltid och en plats i EM-truppen.

Bara 76 minuter ligafotboll efter 21 omgångar i Serie B.

Det är inte så märkligt att det tisslas och tasslas om Simon Skrabb inför vårsäsongen. Enligt vissa uppgifter har hans italienska klubb Brescia gett grönt ljus för att fortsätta fotbollskarriären på annat håll.

Enligt andra uppgifter har han placerats i både den ena och andra klubben. Legia Warszawa i Polen har susat förbi i rykteskarusellen – och nu kastas också ett svenskt klubblag in i ekvationen.

Sportbladet rapporterar att Skrabb skulle vara nära att lämna Brescia och att allsvenska Häcken har visat intresse för 26-åringen. Även andra svenska klubbar i högsta serien ska vara intresserade av Skrabb, uppger Sportbladet.

Den svenska tidningen skriver att både köp och lån är alternativ för Brescia, men just nu är Skrabb en del av laget. Brescia möter Lecce på bortaplan i morgon.

Borta i två månader

Skrabb flyttade till Brescia för ett år sedan efter en längre tid i IFK Norrköping. Han skrev på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023 och fick omedelbart speltid – främst som inhoppare.

Brescia åkte ur Serie A och när den här säsongen startade var Skrabb åter på bänken. Efter första veckorna fick Skrabb problem med både skador och coronasmitta.

Han var borta två månader från matchtruppen och har suttit på bänken två gånger efter nyår – senast i hemmamatchen mot Cittadella i lördags.

Brescia har fortfarande inte vunnit i år och har bara tagit en poäng. Laget ligger 14:e i tabellen och på tränarsidan är det fullt kaos.

Femte tränaren för säsongen

Ägaren Massimo Cellino har levt upp till sitt rykte den här säsongen. Han har avverkat tränare på löpande band och just nu är man inne på femte coachen för säsongen.

Spanjoren Pep Clotet Ruiz – med ett förflutet i både Sverige och England – tog över nyligen och ledde Brescia i helgen.

Frågan är om den svenska kopplingen kan öppna en lucka för Skrabb i Serie B-laget. Med tanke på Jaroproduktens chanser att säkra en plats i Finlands trupp till sommarens fotbolls-EM är vårens möjligheter till speltid helt avgörande.

Skrabb spelade i flera matcher i EM-kvalet 2019, men har inte figurerat i landslaget på över ett år. Landslagets nästa samling kommer i slutet av mars och då står starten av VM-kvalet på programmet.

Diskussion om artikeln