Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jari Litmanen i risig form inför sin 50-årsdag: "Under det senaste året har jag åldrats mer än under de nio föregående"

Från 2021
I augusti 2019 deltog Jari Litmanen Champions League-vinnaren i ett jippo i Helsingfors.
Bildtext I augusti 2019 deltog Champions League-vinnaren Jari Litmanen i ett jippo i Helsingfors.
Bild: Mauri Ratilainen/All Over Press

Den tidigare fotbollsstjärnan Jari Litmanen, som nästa vecka fyller 50 år, smittades av corona i våras och har ännu inte återhämtat sig. All fysisk aktivitet känns tuff och för första gången har jag tvingats tänka på vad jag orkar eller klarar av att göra, sa Litmanen.

Nästa vecka, lördagen den 20 februari, fyller den tidigare fotbollsstjärnan Jari Litmanen 50 år. Därför stod han på onsdagen till mediernas förfogande.

Litmanens fru kommer från Estland och familjen är numera bosatt där. Under våren drabbades Litmanen av covid-19 och har ännu inte återhämtat sig.

– Jag är helt enkelt inte i form. All fysisk aktivitet känns tuff. För första gången har jag tvingats tänka på vad jag orkar eller klarar av att göra, sa Litmanen.

Det dröjer länge att återhämta sig

Han berättade att han har kunnat åka lite skidor i Tallinn men att han ännu inte klarar av någon tyngre belastning.

– Om det ibland känns bra och man tänder till, så får man sota för det och återhämta sig i flera dagar.

– I mars förra året var jag i bra form. Man kan säga att jag under det senaste året har åldrats mer än under de nio föregående åren.

Litmanen avslutade aldrig sin karriär formellt, men har inte spelat elitfotboll sedan november 2011 då han gjorde sin sista landskamp.

Han var på toppen av sin karriär i mitten av 1990-talet i holländska Ajax. Säsongen 1994–95 vann Ajax Champions League och säsongen därpå vann Litmanen skytteligan i turneringen.

Källa: Yle Urheilu

Diskussion om artikeln