Hoppa till huvudinnehåll

Sport

IL & IS: Olli Jokinen blir chefstränare för ligalaget Jukurit

Från 2021
Leijonat
Bildtext Olli Jokinen, här i OS i Sotji 2014.
Bild: Tomi Hänninen

Enligt kvällstidningarna Iltalehti och Ilta-Sanomat kommer Olli Jokinen att ta över som chefstränare för ligalaget Jukurit nästa säsong.

I onsdags visste dagstidningen Hämeen Sanomat (bakom betalmur) berätta att den förre ligabacken Tommi Hämäläinen kommer att ta över som chefstränare för Jukurit från S:t Michel.

En nyhet som Hämäläinen själv ändå förnekar.

– Jag var med bland de två främsta, men blev tvåa i loppet. Denna information fick jag av Jukurit. Jag har ingen deal någonstans för nästa säsong, säger Hämäläinen för tidningen Keski-Uusimaa.

Hämäläinen hörde till Ville Peltonens tränarstab i schweiziska Lausanne, men duon fick sparken från klubben i fjol.

OJ kommer tillbaka

På torsdagen kommer kvällstidningarna Iltalehti och Ilta-Sanomat med annan information: Jukurits nya chefstränare lystrar till namnet Olli Jokinen.

Och ja, det är frågan om samme Olli Jokinen som vann FM-guld med HIFK 1998, JVM-guld 1998, sex VM-medaljer och tre OS-medaljer med Herrlejonen och som spelade över 1200 grundseriematcher i NHL.

Jokinen gjorde sin sista NHL-säsong 2014–2015 och har sedan dess tränat juniorer i Florida.

Marko Kauppinen är Jukurits nuvarande tränare, men han kommer enligt uppgift att lämna laget efter pågående säsong. Enligt Ilta-Sanomat blir han chefstränare för Finlands U16-landslag.

Diskussion om artikeln