Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

NYT: Trumps coronasymptom var värre än vad som sades offentligt

Från 2021
Presidentti Trump saapui Valkoisen talon kansliapäällikön Mark Meadowsin kanssa helikopterilla Walter Reedin sotilasairaalaan.
Bildtext Donald Trump togs in på militärsjukhuset Walter Reed i oktober i fjol.
Bild: Oliver Contreras/ EPA

Efter att ex-presidenten Donald Trump i oktober mitt smittades av coronaviruset, var hans tillstånd värre än vad som offentligt uppgavs, skriver New York Times och hänvisar till fyra källor med insyn i Trumps hälsa vid tidpunkten.

Enligt tidningen var syrehalten i Trumps blod mycket låg vid ett visst tillfälle, vilket i sig är alarmerande.

Hans tillstånd var till den grad allvarligt att vissa myndigheter ansåg att Trump troligen skulle kopplas till respirator innan han togs in på militärsjukhuset Walter Reed.

Personer med insyn i Trumps diagnos uppger till tidningen att Trump hade drabbats av förändringar i lungvävnaden, som tyder på infektion.

Tidigare har det rapporterats att Trump hade svårt för att andas och hade feber den 2 oktober ifjol, dagen då han togs in på sjukhus.

Informationen om Trumps hälsotillstånd var bristfällig medan presidenten var intagen på sjukhus och hans läkare var ovilliga att avslöja detaljer om presidentens tillstånd.

Det är fortfarande oklart om Trump redan hade smittats när han deltog i presidentvalsdebatten den 29 september, två dagar innan hans smitta offentliggjordes.