Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Humorgruppen KAJ gör ny musikal med kryssningstema

Från 2021
Tre unga män i sjömanskostymer poserar för kameran. Mannen i mitten har ett roder i handen. Mannen till vänster har en livboj runt halsen
Bildtext Musikalen blir medlemmarna Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgårds andra gemensamma musikal.
Bild: Frank A. Unger

Humorgruppen KAJ har minsann inte legat på latsidan under coronapandemin. I höst blir det premiär för en ny musikal med kryssningstema.

Musikalen blir medlemmarna Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgårds andra gemensamma musikal. Musikalen regisseras av Ida Kronholm.

Den här gången ska publiken få följa med på ett kryssningsäventyr på Wasa teater.

- En kryssningsmiljö är en bra fond för en musikal, eftersom det är en förhöjd verklighet varje gång man är på en kryssning. Det finns mycket igenkänningshumor att jobba med och musiken man hör på en kryssning är allt mellan schlager och tango, förklarar Jakob Norrgård.

Några inspirationsresor har det inte blivit för humorgruppen i och med coronapandemin, men innan viruset avbokade allt det roliga hann medlemmarna göra en spelning på en kryssningsfärja.

- Vi hade redan börjat skriva på musikalen då och dessutom råkade vi pricka in en storm med vindar som blåste 25 meter i sekunden. Det var riktigt givande, berättar Axel Åhman.

Det är alltså möjligt att du har varit en inspirationskälla för KAJ ifall du råkat åka samma båt som medlemmarna.

Oklart om det går att spela teater i höst

Coronaåret har inte varit så farligt för humorgruppen eftersom medlemmarna redan innan pandemin hade bestämt sig för att isolera sig för att skriva en ny musikal.

Åhman berättar att pandemin medfört en alldeles ny sorts nervositet:

- Vår föreställning bygger ju på att man får ha en massa människor i ett trångt rum så det är klart att vi följer med läget inför premiären i höst. Vi hoppas att vi ska få spela och att restriktionerna och vaccinationerna leder till en skatt vid regnbågens slut, säger Åhman.

Förväntningarna är höga, men det visar sig att medlemmarna ser framemot lite olika saker gällande den nya musikalen.

- Jag ser mest framemot Kevins dans, svarar Norrgård blixtsnabbt.

Kevin Holmström är inne på samma spår.

- Första danssteget i varje föreställning, det är en underbar känsla.

Axel Åhman lämnar oss med en liten cliffhanger.

- Öppningen på akt två, men mer tänker jag inte avslöja.

Diskussion om artikeln