Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Stentuff kamp om medaljerna i jaktstart – kniper Eckhoff en sällsynt VM-dubbel?

Från 2021
Uppdaterad 14.02.2021 16:27.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM i skidskytte, damernas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Jaktstarter avslutar den första tävlingsveckan i skidskytte-VM. Och vilka jaktstarter det blir! Herrarna kämpar om medaljer i den kanske jämnaste VM-jaktstarten någonsin och bland damerna är det de tio som åker för medalj.

Åtta damer kämpar om VM-medaljerna

Damjaktstarten är inte lika jämn som herrarnas men medaljkampen kommer att vara tuff. Statistiken på damsidan visar att det varit svårt i stortävlingssammanhang att vinna både sprinten och jaktstarten. Senast det skedde var år 2015 då Marie Dorin-Habert tog dubbeln i Kontiolax.

I årets världscup har Tiril Eckhoff i två repriser lyckats vinna dubbeln. I dag går hon ut som etta i spåret, men med bara tolv sekunders marginal till Anais Chevalier-Bouchet. Denise Herrmann, Marte Olsbu Røiseland, Franziska Preuss, Lisa Theresa Hauser och Hanna Öberg kommer också att sälla sig till guldkampen.

Klarar Eckhoff av att minimera besöken på straffrundan kommer hon att vara svårslagen, men då hennes skytte har varierat rätt kraftigt den här säsongen kan det finnas chans för de övriga att sno medaljen från norskan.

För de finska damerna var gårdagens sprint ett fiasko. Bara Mari Eder lyckades ta sig till jaktstarten och även hon med nöd och näppe, som 56:e dam. Eder har drygt 20 sekunder upp till en 40:e plats vilket skulle ge världscuppoäng. Det finns inom räckhåll ifall hon klarar av att hålla bommarna vid färre än tre.

Damer jaktstart klockan 16.25 i TV2 och på Arenan

Programmet är inte längre tillgängligt
VM i skidskytte, damernas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln