Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Brentford slutar knäböja före avspark – anser att aktionen inte längre har någon effekt

Från 2021
Spelarna i Brentford och Luton knäböjer före en match.
Bild: imago images/Focus Images/ All Over Press

Marcus Forss och hans lagkamrater i Brentford kommer inte längre att knäböja före matcher. ”Vi anser att vi kan använda vår tid och energi till att främja jämlikhet på andra sätt”, skriver spelarna i ett pressmeddelande.

Sedan förra sommaren har spelare runt om i världen knäböjt före matcher som en aktion mot rasism. I Brentford har man också gjort samma sak, men slutar med det från och med i eftermiddag då man möter Barnsley.

Spelarna har fattat beslutet tillsammans eftersom man anser att knäböjandet inte längre har någon effekt.

”Det är ett beslut som fattats efter långa diskussioner. Vi anser att vi kan använda vår tid och energi till att främja jämlikhet på andra sätt. Som spelare kommer vi att visa vårt engagemang på och utanför planen från och med nu fram till slutet av säsongen och även därefter”, skriver spelarna i ett pressmeddelande.

Spelarna i Brentford poängterar att man stöder de spelare och klubbar som väljer att gå ner på knä före matcher.

Brentfords vd Jon Varney godkänner också spelarnas beslut.

”Att knäböja är bara ett sätt för våra spelare att visa sitt engagemang. Vi stöder deras önskan att fokusera på andra sätt att visa detta. Vår ambition är att vara den mest inkluderande klubben i landet och våra spelare kommer att spela en stor roll på den resan”, säger han.

Diskussion om artikeln