Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Slutspelat för Lovisa Tor den här säsongen – herrlaget deltar inte i innebandykvalserien

Från 2021
Uppdaterad 16.02.2021 09:44.
Lovisa Tors lagfotografi.
Bildtext Lovisa Tor 2020-2021.
Bild: Lovisa Tor

Trots goda tag i Finlandsserien beslöt Lovisa Tor på grund av coronaläget att inte delta i kvalserien för spel i division ett. Inte heller PSS herrar från Borgå, som spelar i samma serie, kommer att spela kval.

Innebandyförbundet tvingade Lovisa Tors representationslag att fatta snabba beslut.

– Vi fick två vardagar på oss att ta ställning till fortsatt spel i kvalserien som snart kör igång, säger innebandysektionens ordförande Mikael Forstén.

Lovisalaget ligger bra till i sin grupp i Finlandsserien och hade som mål inför säsongen att stiga tillbaka till division ett.

– Beslutet baserar sig i första hand på hälsorisken, då vi bestämde att inte gå med i kvalserien. Vi är måna om att inte vara de som bidrar till att coronan sprider sig mer än nödvändigt.

Hoppas på att anhängarna förstår

Att köra omkring i Finland till olika kvalmatcher ansåg föreningen att var för riskfyllt. Beslutet fattades gemensamt med spelarna, tränarna och lagledningen.

Ännu har Mikael Forstén inte nåtts av så många Lovisabors respons på beslutet. Laget spelar långt för sina många högljudda anhängare.

– Jag hoppas att det finns förståelse bland våra anhängare, säger han.

Också idrottsmässiga aspekter spelade in.

– Som lag är vi ju otränade efter att inte ha kunnat öva tillsammans de senaste tre månaderna. Att rivstarta seriespel nu på våren då man vanligtvis slutar säsongen är inte den allra bästa lösningen.

Lång träningspaus

Ett deltagande i kvalserien hade också betytt en ekonomisk risktagning,

– När vi inte ens vet hur långa resor det kunde bli fråga om och hur många hade det blivit en ekonomisk nöt att lösa för oss.

Ett alternativ som förbundet gav var också att fortsätta säsongen i Finlandsserien, men det kan Lovisa Tor inte göra, då de inte får spela eller träna i stadens bollhall.

Mikael Forstén hoppas att så många av spelarna och tränarna gärna klär sig i Lovisa Tors klubbdräkt igen i Finlandsserien nästa säsong.

Säsongen 2020-2021 hann Lovisa Tor spela sju matcher. Laget vann alla utom en.

Artikeln uppdaterad 16.2.2021 kl. 9.45 med information om att PSS herrar också tackar nej till kvalserien.

Diskussion om artikeln