Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Nu är det klart – Kirsi Piha är Samlingspartiets borgmästarkandidat i Helsingfors

Från 2021
Uppdaterad 15.02.2021 20:28.
Kokoomuksen Kirsi Piha valokuvattiin Kirjailijanpuistossa Töölössä helmikuun 2021 alussa.
Bildtext "Hon är en helsingforsare som älskar sin hemstad och som uppriktigt vill stadens bästa", säger Samlingspartiets Helsingforskrets styrelseordförande.
Bild: Silja Viitala / Yle

Samlingspartiets Helsingforskrets har valt ledarskapskonsulten Kirsi Piha till partiets kandidat i borgmästarvalet i Helsingfors.

Kretsstyrelsen i Helsingfors hade tidigare enhälligt föreslagit Kirsi Piha.

"Vi är väldigt glada över att få Kirsi som vår borgmästarkandidat. Hon är en helsingforsare som älskar sin hemstad och som uppriktigt vill stadens bästa. Hon har yrkeskunskap och visioner att leda och utveckla vår stad. Dessutom har vi i sin helhet en otroligt stark och mångsidig kandidatlista för det kommande valet, säger Samlingspartiets Helsingforskrets styrelseordförande Maarit Vierunen i ett pressmeddelande.

Riksdagsledamot och stadsstyrelsemedlemmen Wille Rydman ställde sig också till förfogande som borgmästarkandidat. Piha vann omröstningen med 67–34.

Valet var rätt väntat. I början av februari visade en enkät som Yle gjort att Piha var de samlingspartistiska fullmäktigeledamöternas favorit för borgmästarposten.

Helsingfors borgmästare och samlingspartisten Jan Vapaavuori meddelade i höstas att han inte kandiderar i kommunalvalet i april. Samlingspartiet är för tillfället det största partiet i Helsingfors stadsfullmäktige.

Artikeln korrigerades kl 20.26, tidigare stod det att hon valts enhälligt.

Diskussion om artikeln