Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Max Verstappen kan gå förlorad för Red Bull – stallchefen räknar med att Mercedes kommer rycka i holländaren: ”Ligger högst upp på deras lista”

Från 2021
Max Verstappen går med munskydd.
Bildtext Max Verstappen.
Bild: imago images/HochZwei/ All Over Press

Max Verstappen har en prestationsklausul i sitt kontrakt och om han inte kan vinna med Red Bull får han lämna stallet. Stallchefen Christian Horner tror också att Mercedes kommer att försöka locka till sig Verstappen om Lewis Hamilton slutar efter den kommande säsongen.

Förra veckan blev det klart att Lewis Hamilton fortsätter sin formel 1-karriären och att han stannar i Mercedes. Den största detaljen i kontraktet var att den sjufaldige världsmästaren bara skrev på för en säsong.

Därmed är det fortsättningsvis oklart hur det blir med 2022 och framåt då formel 1 går in i en ny era med nya bilar. Om britten slutar och Mercedes måste se sig om efter en ersättare så lär Max Verstappen ligga bra till. Det tror åtminstone Red Bulls stallchef Christian Horner.

– Om Lewis väljer att sluta så är det naturligt att Max ligger högst upp på deras lista. Men de har även George Russell och andra förare som är tillgängliga, säger Horner enligt Racefans.

Lewis Hamilton och Max Verstappen blickar åt sidan.
Bildtext Kan Verstappen ta över efter Hamilton i Mercedes?
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Prestationsklausul samtidigt som stallet tar över Hondas motorer

Verstappen har kopplats ihop med Mercedes tidigare och en klausul i kontraktet har också lyfts fram. Enligt den ska Verstappen vara fri att lämna stallet om Red Bull inte kan leverera en konkurrenskraftig bil som kan vinna tävlingar. Holländarens nuvarande kontrakt sträcker sig över säsongen 2023.

– Jag är säker på att vi inte måste hänvisa till några klausuler. Det är upp till oss att göra en bra bil, det är vad han vill och vad vi vill, säger Horner.

Red Bull har kört med Hondas motorer under de senaste åren men den kommande säsongen blir den japanska tillverkarens sista i formel 1. Från och med 2022 drar man sig ur sporten.

F1 bestämde nyligen att man kommer att frysa motorreglementet fram till slutet av 2024, och i dag gick Red Bull ut med att man tar över Hondas motorer. Man grundar ett nytt företag som producerar motorerna för Red Bull och Alpha Tauri.

– Vi har ett starkt förhållande med Max och han tror på det här projektet och på alla som är involverade och jobbar för stallet, säger Horner.