Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tre positiva coronafall i HJK tvingar laget till paus i verksamheten – också Klubi 04 har drabbats

Från 2021
HJK firar FM-guld 2020.
Bildtext Coronabakslag för mästaren HJK.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

HJK:s representationslag och reservlaget Klubi 04 tvingas pausa verksamheten. HJK informerar om att tre personer i laget testat positivt för covid-19. De smittade personerna är i bra form och uppvisar inga symptom.

Myndigheterna spårar som bäst eventuella smittokedjor. Båda lagen tar nu paus i verksamheten med omedelbar verkan, och väntar på nya anvisningar om när verksamheten kan fortsätta.

HJK skriver på sin webbplats att man samarbetar tätt med myndigheterna, och att klubben informerat så brett som möjligt om läget.

HJK borde spela en match i den finska cupen mot KTP på lördag. Också Klubi 04 hade en cupmatch mot Gnistan inprickad till lördagen. Hur det går med matcherna är ännu inte klart.

I cupen borde de sista matcherna i kvalgrupperna vara spelade inom februari. I cupreglerna sägs också att ett lag kan förpliktas att spela sin cupmatch inom tre dagar efter att karantänen avslutats.

HJK ligger tvåa i sin kvalgrupp i cupen efter oavgjort 1–1 mot FC Lahti, och en seger över HIFK med 2–1. Lördagens motståndare KTP ligger sist i gruppen med två förluster.

Klubi 04 ligger likaså tvåa i sin kvalgrupp.

De två bästa lagen avancerar till cupens kvartsfinaler från ligans kvalgrupper. Från kvalgrupperna i division 1 avancerar endast gruppvinnarna.

Diskussion om artikeln