Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Tekniska nämnden i Raseborg går sin egen väg igen: Gnägget utannonseras i stället för att Åboföretag får hyra lokalen

Från 2021
Uppdaterad 19.02.2021 15:31.
Ett gammalt hus.
Bildtext Långdansen kring Ekenäs naturum, före detta Gnägget, pågår ännu.
Bild: Patrik Rosström

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att annonsera efter en ny hyresgäst till gamla Gnägget i Stallörsparken i Ekenäs. Nämnden gick emot beredningen som föreslog att Gnägget hyrs till ett företag från Åbo.

Det var nämndens vice ordförande Roy Hellén (SDP) som föreslog att lokalen hyrs ut i stället för att välja Åboföretaget The Tasting Room. Nämnden ställde sig enhälligt bakom Helléns förslag.

Svårt hitta gemensam linje

Raseborgs stads politiker har svårt att hitta en gemensam linje för det före detta diskoteket och Ekenäs Naturum i Stallörsparken i Ekenäs.

I januari skulle tekniska nämnden ta ställning till ett förslag om att byggnaden hyrs ut till ett företag från Åbo, The Tasting Room.

Nämnden beslöt i stället att byggnaden ska säljas. Men det gillade inte stadsstyrelsen.

Förslag: Ingå avtal med Åboföretag

Tjänstemännens förslag till tekniska nämndens möte på tisdag kväll (16.2) var att staden ingår ett hyresavtal med företaget The Tasting Room. Hyresavtalet skulle vara på fem år med option på tre tilläggsår.

Tekniska nämnden beslutade att en ny annons sätts ut om att byggnaden är till uthyrning. Uthyrningstiden är tre år med en option på två tilläggsår.

Nämndens ordförande Werner Orre (SFP) förklarar nämndens beslut om ett kortare hyreskontrakt med att detaljplanen för Stallörsparken ännu inte är klar och ingen vet därför hur den kommer att påverka området.

Nämnden vill ha verksamhetsplan

Tekniska nämnden vill ha en kortfattad verksamhetsplan på maximalt en A4-sida av den som vill hyra byggnaden. Werner Orre förklarar att om det inkommer två likvärdiga verksamhetsplaner så väljer nämnden den som erbjuder högst hyra.

- Men om den som erbjuder högst hyra inte verkar lika seriös, så kan vi välja vi den andra.

Tekniska nämnden tar ställning till de inkomna anbuden på sitt följande möte den 9 mars.

Rubriken ändrades klockan 22.37: Tidigare stod det: Tekniska nämnden i Raseborg går mot stadsstyrelsen igen: Gnägget utannonseras i stället för att Åboföretag får hyra lokalen

Texten preciserades 17.2 klockan 7.45. Tidigare stod det att förslaget som nämnden tog ställning till 16.2 var Anna Fribergs. Det ändrades nu till att det var tjänstemännens förslag.

Diskussion om artikeln