Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Janne Kuokkanen tillbaka efter coronasmitta – gjorde tre poäng och valdes till bästa spelare i rivalmötet: ”Tvungna att kämpa oss igenom tröttheten”

Från 2021
Uppdaterad 17.02.2021 07:41.
Janne Kuokkanen passar pucken.
Bildtext Janne Kuokkanen gjorde tre poäng mot Rangers.
Bild: Rich Graessle/Icon Sportswire

Janne Kuokkanen och New Jersey Devils hade inte spelat en match på över två veckor på grund av coronasmitta, men i natt var laget tillbaka på isen och med besked. Kuokkanen gjorde sin poängmässigt bästa match i karriären när laget besegrade New York Rangers.

Janne Kuokkanen hann göra tre poäng (1+2) på nio matcher innan New Jersey Devils tvingades till en matchpaus. Laget fick ett coronautbrott och spelade inte på sexton dagar.

Kuokkanen var en av spelarna som smittades, men han har nu repat sig tillräckligt för att kunna spela igen.

– Jag känner mig inte helt hundra än men det är bara att ta sig igenom det. Det är ett allvarligt virus så det tar ett tag att komma tillbaka, säger Kuokkanen på presskonferensen efter nattens match.

Återkomsten blev ändå lyckad för finländaren. Han gjorde sin poängmässigt bästa match i karriären och noterades för tre assists i 5–2-segern över New York Rangers.

– Det var ingen lätt match efter den här pausen men jag är nöjd med hur vi genomförde den. Vi var tvungna att kämpa oss igenom tröttheten, säger Kuokkanen som valdes till matchens bästa spelare.

Hyllas av tränaren

Kuokkanen spelade fram till New Jerseys 1–0 och 2–1-mål i den andra perioden. Sin tredje poäng plockade han när Nicholas Merkley gjorde 4–2 då sex minuter återstod av matchen.

– Det känns bra att kunna hjälpa laget på det här sättet. Flera spelare kunde ha gjort många poäng men den här gången var det min tur, säger han.

Kuokkanen får också beröm av New Jerseys tränare Lindy Ruff.

– Han är en smart spelare som skapar lägen. Det gjorde att vi kunde vinna den här matchen. Han börjar vänja sig med vårt spelsätt och nu fick han belöning, säger Ruff.

För Kaapo Kakko blev det en ny poänglös match. Kakko sköt hela fem skott, mest av alla i Rangers, men lyckades inte hitta nätet. Rangers tränare David Quinn kritiserade spelarnas inställning efter matchen.

– Det hände en del saker och man börjar undra varför det är så. Vi har inte vunnit speciellt många matcher och vi måste förstå skillnaden och vad som krävs för att vinna.

– Efter målet i slutet av andra perioden kunde man tro att vi skulle få momentum men det hände inte. Så var det väldigt ofta, säger Quinn.

Resultat:

Buffalo – NY Islanders 0–3
BUF: Jokiharju 0+0, -1, 17:09

Pittsburgh – Washington 1–3
PIT: Kapanen 0+0, +/-0, 14:13

NY Rangers – New Jersey 2–5
NYR: Kakko 0+0, -1, 16:46
NJD: Kuokkanen 0+3, +1, 14:49

Vegas – Colorado 2–3
COL: Donskoi 0+2, +2, 14:58
COL: Rantanen 0+1, +/-0, 18:45

Los Angeles – Minnesota 4–0
LAK: Määttä 0+0, +/-0, 14:44
MIN: Kähkönen 25/28 räddningar

Diskussion om artikeln