Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Freddy Adu platsade inte i svensk division 1-klubb – sågas av tränaren efter en spelad halvlek: ”Presterade på division 5-nivå”

Från 2021
Freddy Adu.
Bildtext Freddy Adu.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Det blev en kort sejour i Österlen FF för den tidigare stortalangen Freddy Adu. Redan under försäsongen väljer klubben att bryta kontraktet. Han fysiska status var noll, säger tränaren Agim Sopi till Fotbollskanalen.

Freddy Adu skapade stora rubriker i Sverige i höstas när det blev klart att han skulle spela för division 1-klubben Österlen FF den här säsongen.

Den tidigare stortalangen skulle göra ännu ett försök att få fart på sin karriär och i januari anlände han till södra Sverige för att inleda försäsongsträningen. Men efter några veckor står det klart att det inte blir någon fortsättning.

– Han har ju sagt att han vill återuppta sin karriär och då tänker jag att man vill visa sig från sin bästa sida, men han var totalt otränad när han kom hit. Han fysiska status var noll.

– Han har knappt tränat med oss. Han har haft skavanker hela tiden och jag ser inte att han har den mentala styrkan som krävs för att ta sig tillbaka, säger tränaren Agim Sopi till Fotbollskanalen.

Adu fick nyligen spela en halvlek i en träningsmatch men imponerade inte.

– Det han presterade är på division 5-nivå. Jag kan inte ha spelare som ger allt och sedan ha en som bara är här för sitt namn. Han kommer inte att ingå i min trupp detta år, säger Sopi.

"Måste vara ärlig"

Adu säger till Sportbladet det pågår en maktkamp i klubben och att han värvades utan tränarens godkännande.

– Jag har inte varit negativ till att han ska komma hit. Jag har hela tiden hoppats att han skulle förbereda sig och vill han ta sig tillbaka så försöker vi hjälpa honom. Jag ville inte döma ut honom före han kom hit utan alla spelare förtjänar en chans.

– Bara en gång har han gjort en hel träning och då gick han och haltade. Det är svåra beslut att ta men man måste vara ärlig mot klubben och de andra spelarna, säger Sopi.

2015 värvades Freddy Adu av KuPS men gjorde ingen succé. Det blev fem matcher i ligan och han spelade även några matcher för KuFu-98 i division 3.

För några år sedan gjorde Adu ett försök i Polen men valde att lämna Sandecja Nowy då han plockades in på testspel utan tränarens vetskap.

Diskussion om artikeln