Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Häcklöpning och höga hopp under avslutningsdagen av inomhus-FM – slår Ella Junnila rekord igen?

Från 2021
Uppdaterad 21.02.2021 11:25.
Programmet är inte längre tillgängligt
Inomhus-FM i friidrott, söndag (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Inomhussäsongen i friidrott fortsätter med FM-tävlingar i Jyväskylä under veckoslutet. Säsongen har hittills bjudit på lovande resultat, framför allt av landets främsta damer.

Under vintern har finländska rekord noterats av Sara Kuivisto, Nooralotta Neziri, Lotta Kemppinen och Ella Junnila. Nivån har varit så hög att Finland ser ut att få en stor trupp till inomhus-EM i Polen i början av mars.

I Jyväskylä kommer landets friidrottstoppar att kämpa om FM-medaljer och samtidigt försöka nå kvalgränserna för de kommande EM-tävlingarna. Inomhus-EM är ett viktigt mål för många eftersom en stor del av sommarens tävlingar aldrig blev av på grund av coronapandemin.

Under avslutningsdagen ska höjdhopparen Junnila försöka sig på nya rekordhöjder. Junnila har redan i ett par repriser denna vinter förbättrat nationsrekordet som nu är 194.

Hinderspecialisten Topi Raitanen är favorit på herrarnas 3000 meter, trots att hans föregående tävling gick så dåligt att han tvingades bryta.

I häckloppen saknas arrangörsföreningen JKU:s Nooralotta Neziri som inte kan delta på grund av att hon är i karantän. På herrsidan kan JKU i stället jaga trippelseger, och samtidigt fler platser till EM-laget.

Sara Kuivisto från Borgå Akilles är storfavorit på damernas 800 meter där hon främst utmanas av IK Falkens Nathalie Blomqvist.

Yle sänder inomhus-FM med svenska kommentarer av Niklas Henrichson och Mikael Ylöstalo.

På Arenan pågår sändningen klockan 11.55–16.45. I TV2 sänds det från Jyväskylä klockan 11.55–13.15 och 19.05–21.00.

Diskussion om artikeln