Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bø sågar sig själv efter sju bommar – anser att utgången kunde ha varit bättre med annan åkare i laget: ”Bidrog inte med ett skit”

Från 2021
Johannes Thingnes Bø tittar på sitt vapen.
Bildtext Johannes Thingnes Bø.
Bild: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Johannes Thingnes Bø har haft ett motigt VM och efter singelmixedstafetten är han kritisk mot sig egen insats. Det var horribelt av mig i stående skytte, säger Bø till NRK.

Norge hade nio bommar i singelmixedstafetten men trots det räckte insatsen till ett silver för Johannes Thingnes Bø och Tiril Ekchoff. Framför allt Bø hade en jobbig dag på vallen och var tvungen att använda sju reservskott.

Insatsen i stafetten var en fortsättning på ett motigt VM för den norska kanonen. I de individuella tävlingarna har Bö bara tagit ett brons.

– Jag var helt enkelt inte tillräckligt bra. Jag levererade inte och känner att jag inte bidrog med ett skit, säger en besviken Bø till NRK.

Bö kan ändå glädja sig åt ett silver och anser att det är Tiril Eckhoffs förtjänst att det blev en medalj i stafetten.

– Det smakar bra, men jag anser att jag inte bidrog till att vi skulle få en medalj. Tiril presterade på guldnivå och jag till en placering utanför pallen, säger han.

Johannes Thingnes Bø och Tiril Eckhoff ler för kameran efter silvret.
Bildtext Bø och Eckhoff tog silver i singelmixedstafett.
Bild: AFP / Lehtikuva

Bättre om Lægreid hade tävlat?

Två år på raken har Bø ingått i Norges vinnande lag i singelmixedstafett, men kastar nu fram tanken på att det kanske skulle ha varit bättre om Sturla Holm Lægreid tävlat i stället.

– Sturla skulle säkert ha skjutit prickfritt och gjort det bättre än mig. Det var horribelt av mig i stående skytte, säger han.

Det norska laget hade på förhand gjort upp en plan för hur man skulle agera på det sista varvet i fall det skulle bli en duell om guldet. Det avgörande rycket skulle komma där Julia Simon sedan satte in sin guldstöt.

– Jag blev tagen på sängen då hon ryckte exakt på det stället som jag tänkte göra det. När man kommer först över det krönet är det avgjort, säger Eckhoff.

Diskussion om artikeln