Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nya resekort i busstrafiken i Västnyland

Från 2021
Uppdaterad 19.02.2021 21:05.
En buss kör iväg från busstation. Man ser bara baklyktorna. Vinterlandskap. Några ungdomar som stigit av bussen går på trottoaren.
Bildtext Resekorten gäller i Hangö, Raseborg, Ingå, Lojo, Högfors och Vichtis. Arkivbild från Karis
Bild: Yle / Christoffer Westerlund

En del biljetter inom busstrafiken i Västnyland förnyas i början av mars och de gamla resekorten ersätts av nya.

Det blir förändringar både i giltighetstiden och i priserna, meddelar Matkahuolto.

En ny 30-dagarsbiljett ersätter de gamla stads-, region- och arbetsbiljetterna i Hangö, Ingå, Högfors, Lojo, Raseborg och Vichtis.

Den nya 30-dagarsbiljetten kan köpas för resor på mellan sex och 100 kilometer, beroende på behovet.

Det gamla resekortet kan inte laddas efter den sista februari, med undantag för Raseborg där den nuvarande stadsbiljetten kan laddas till slutet av mars.

Matkahuolto tar i bruk nya resekort i hela landet under våren.

Raseborg: Stadsbiljetten duger till mitten av augusti

Raseborgs stad uppger ändå att stadsbiljetten kommer gälla till slutet av avtalsperioden eller till 15.8. Den ersätts då med Västra Nylands regionbiljett som har olika betalningszoner.

Det är en enligt Raseborgs stad Matkahuolto som övergår till en ny typ av biljetter under våren men tidtabellen för kortbytena är inte helt klar än. Mer information utlovas när tidtabellen klarnar.

Korrigering och komplettering 19.2.2021 vid 21-tiden: Tillades mellanrubrik och ett nytt stycke efter mellanrubriken, eftersom Raseborgs stad hörde av sig och uppgav att stadsbiljetten gäller ända till augusti. Samtidigt ändrades formuleringen om när biljetterna ändras - det stod tidigare att det sker i mars, nu står det att det sker under det här året.

Diskussion om artikeln