Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Herrarnas masstart avslutar skidskyttetävlingarna i Pokljuka – vem blir VM-kung?

Från 2021
Uppdaterad 21.02.2021 14:44.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM i skidskytte, herrarnas masstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Masstarten avslutar årets skidskytte-VM i slovenska Pokljuka. På herrsidan har ingen ännu lyckats knipa två individuella guld. Ska Martin Ponsiluoma, Emilien Jaquelin eller Sturla Holm Lægreid göra Tiril Ekchoff sällskap på VM-tronen?

Herrarnas masstart klockan 16.10

På herrsidan har VM innan det sista loppet åtta olika medaljörer och samtliga tre individuella lopp har olika vinnare. Martin Ponsiluoma, Emilien Jaquelin och Sturla Holm Laegreid har tagit varsin seger. Världscupledande Johannes Thingnes Bø hör alltså inte till guldmedaljörerna och hungrar garanterat efter guldet i det sista VM-loppet.

Sebastian Samuelsson, Quentin Fillon Maillet, Laegreid och Jaquelin är starka utmanare till Bø. Den som, trots tröttheten, fortfarande kan hålla tankarna i styr på skjutvallen har ett grepp om guldet.

Programmet är inte längre tillgängligt
VM i skidskytte, herrarnas masstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Som svarta hästar i tävlingen måste man plocka fram Vetle Sjåstad Christiansen, som kommer som utvilad till masstarten efter en komfortabel resa på ankarsträckan i stafetten. Även Rysslands Said Karimulla Khalili kan ställa till med en överraskning. Khalili är snabb i spåret och säker på vallen. Får han en bra rygg att gå på kan han vara farlig.

VM saknar inför det sista loppet en kung. Är det Jaquelin, Ponsiluoma eller Laegreid som gör Eckhoff sällskap på tronen eller är det något överraskningsnamn som stjäl kungakronan?

Diskussion om artikeln