Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Novak Djokovic vann Australian Opens herrsingel – tog sin 18:e grand slam-titel och närmar sig Rafael Nadal och Roger Federer

Från 2021
Novak Djokovic imponerade i herrsingelfinalen.
Bildtext Novak Djokovic imponerade i herrsingelfinalen.
Bild: EPA-EFE/JA​MES ROSS

Herrfinalen i Australian Open förväntades bli en jämn duell mellan serben Novak Djokovic och ryssen Daniil Medvedev. Så blev det inte. Djokovic vann matchen med 3–0 i set och närmar sig förstaplatsen i grand slam-titelstatistiken.

Novak Djokovic behövde under två timmar för att köra över Daniil Medvedev i herrfinalen i Australian Open.

Första set var nära att gå till tiebreak. Djokovic lyckades ändå bryta då han ledde med 6–5 och vann därmed öppningssetet med 7–5.

Djokovic inledde andra set med att förlora sin serve, men vann därefter fem av sex game. Serben vann därmed det andra setet med 6–2 och behövde endast 36 minuter.

Det tredje setet blev identiskt. Djokovic vann med 6–2 på 36 minuter och därmed skrevs slutresultatet 3–0 i set.

18 titlar

Ryssen Medvedev, som hade vunnit 20 raka matcher, var blek och kunde inte bjuda på motstånd i finalen. Han spelade sin andra grand slam-final och får fortsätta jakten på sin första buckla.

Australian Open är något av en favoritturnering för Djokovic. Segern var hans nionde i Melbourne och han vann Australian Open för tredje året i rad.

Segern är Djokovis 18:e i grand slam-sammanhang och han närmar sig Roger Federer (Schweiz) och Rafael Nadal (Spanien) som delar på ledningen på herrsidan med 20 titlar var.

Den 33-årige Djokovic har vunnit sex av de tio senaste grand slam-turneringarna och har alla förutsättningar att ta ledningen i statistiken.

Trion närmar sig slutet av karriären. Nadal är 34 år gammal och Federer 39 år gammal.

Resultat, herrsingel:

Novak Djokovic (SRB)–Daniil Medvedev (RUS) 3–0 (7–5, 6–2, 6–2)

Diskussion om artikeln