Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Alfa Romeo presenterade nya bilen – Kimi Räikkönen vill inte uppleva en ny jobbig säsong: ”Vi kommer att göra vårt bästa oavsett var vi ligger”

Från 2021
Kimi Räikkönen.
Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press

Alfa Romeo visade på måndagen upp sin nya bil i Polen. Årets bil går under namnet C41 och om en dryg månad får Kimi Räikkönen och Antonio Giovinazzi känna efter vad den klarar av. Efter första tävlingen vet vi verkligen var vi står, säger Räikkönen.

McLaren och Alpha Tauri har redan presenterat sina nya bilar och i dag var det Alfa Romeos tur. Stallet valde att visa upp bilen under ett evenemang i Polen.

– Det är roligt att se den nya bilen. Just nu vet vi inte så mycket om bilen eftersom det blir en del regeländringar och hur de påverkar, sa Kimi Räikkönen på scenen.

Räikkönen kommer att köra sin tredje säsong för teamet. Under det första året gjorde Räikkönen några starka tävlingar och slutade på tolfte plats i VM-sammandraget, men fjolårssäsongen gick åt skogen då bland annat Ferraris motor inte höll måttet.

Till den kommande säsongen har Räikkönen en klar önskan.

– Jag hoppas vi kan vara bättre än förra säsongen och vi kommer att få en fingervisning under testerna, säger han.

Vintertesterna arrangeras i Bahrain i mitten av mars. Säsongsstarten sker också på Sakhir-banan den 28 mars.

– Efter första tävlingen vet vi verkligen var vi står. Vi kommer att göra vårt bästa oavsett var vi ligger, säger Räikkönen.

Diskussion om artikeln