Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skadesmällen för landslaget: Dystrare prognos för Lukas Hradecky – stjärnan lär missa starten på VM-kvalet

Från 2021
Lukas Hradecky i landslaget 2020.
Bildtext Lukas Hradecky har växt fram till en nyckel i landslaget.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Väldigt lite talar för att Lukas Hradecky spelar fotboll före april. Det är Bayer Leverkusens färska uppgift runt Finlands klara målvaktsstjärna.

Med en månad till premiären i VM-kvalet ser det ut som att förbundskaptenen Markku Kanerva får förbereda sig på att starta med en annan målvakt.

Helgivne förstemålvakten Lukas Hradecky blir borta ett tag på grund av en skada i ena akillessenan. Frånvaro till slutet av mars, uppger tyska klubblaget Bayer Leverkusen i sin prognos.

Hradecky tvingades utgå i ligamatchen mot Mainz för en dryg vecka sedan. Efter att ha startat 87 raka matcher i Bundesliga för Leverkusen saknades finländaren när laget kryssade mot Augsburg i går.

Ordinarie sedan 2014

Nu är den sannolika återkomsten inprickad till efter landslagspausen i slutet av mars, men allt hänger på hur rehabiliteringen framskrider.

Hradecky är en grundbult i Kanervas landslag och har vaktat målet i samtliga tävlingslandskamper med något i potten sedan hösten 2014. Förra hösten spelade 31-åringen alla matcher i Nations League.

Med Bundesliga-proffset på skadelistan lär Brescias målvakt Jesse Joronen stå näst på tur och vara Kanervas val när VM-kvalet inleds i Helsingfors mot Bosnien-Hercegovina den 24 mars.

Under det första kvalfönstret i slutet av mars ställs Finland också mot Ukraina på bortaplan den 28 mars. Dessutom spelar landslaget en landskamp borta mot Schweiz den 31 mars som avslutning på samlingen.

Diskussion om artikeln