Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Boris Johnson lade fram plan för hur coronarestriktionerna ska hävas i Storbritannien

Från 2021
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.
Bildtext Storbritanniens premiärminister Boris Johnson informerade om hur coronarestriktionerna ska hävas. Den åttonde mars är det dags för den första fasen i en fyrastegsplanoch då kan kan till exempel skoleleverna återgå till närundervisning.
Bild: AFP / Lehtikuva

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har presenterat en plan i fyra steg för hur en nedmontering av coronarestriktionerna ska gå till.

Om allt går vägen och det går att hålla sig till planen kan britterna i slutet av juni räkna med en återgång till ett liv så som det det var före coronapandemin.

Enligt planen kan till exempel skoleleverna återgå till närundervisning åttonde mars och gym, frisersalonger och klädbutiker affärer öppna igen den tolfte april.

Tidigast den tjugoförsta juni skulle begränsningarna för hur många personer som får träffas hävas. Då skulle nattklubbar öppna och större publika tillställningar vara tillåtna.

Enligt The Guardian består vägkartan för nedmontering av 60 sidor text.

Tanken är att gå från en fas till en annan efter tidigast fem veckor. Först samlas information in i fyra veckor om hur åtgärderna fungerar och under den femte veckan informeras om britterna vilka åtgärder som sedan följer.

Storbritannien är ett av de länder som drabbats värst av coronaepidemin. Sammanlagt har 120 000 dödsfall till följd av coronasmitta konstaterats.

17,7 miljoner människor har vaccinerats mot viruset i landet.

Källor: Guardian, STT

Diskussion om artikeln