Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Roman Eremenko lämnar sin klubb Rostov – återvänder till Finland

Från 2021
Uppdaterad 23.02.2021 14:03.
Roman Eremenko firar ett mål med en lagkamrat.
Bildtext Roman Eremenko säger sig flytta tillbaka till Finland.
Bild: Maxim Romanov / All Over Press

Den före detta herrlandslagsspelaren i fotboll, Roman Eremenko, har gått skilda vägar med sin klubb Rostov. Eremenko säger att han tänker återvända till Finland.

Tidigare på tisdagen visste den ryska sporttidningen Sport-Ekspress berätta att den före detta herrlandslagsspelaren i fotboll, Roman Eremenko, uppges lämna sin klubb Rostov.

Enligt Sport-Ekspress skulle kontraktet mellan Roman Eremenko och Rostov att upphävas på tisdagen – och precis så gick det.

Iltalehti var först med nyheten i Finland.

Familjen först

Den ryska tidningen kunde inte uppge orsakerna till att Eremenkos kontrakt upphävs, men det klarnade på tisdagen när Eremenko uttalade sig i ett pressmeddelande på sin klubbs webbplats:

– Det var klart redan när vi skrev kontraktet att det kan hända att det upphävs i något skede. Beslutet föddes inte spontant och jag är tacksam att klubben förstår situationen. För mig betyder familjen allt och nu kommer jag tillbaka till Finland, säger Eremenko på klubbens webbplats.

– Vi kommer att hålla dörrarna öppna för Roman och han kommer för evigt att vara en del av laget. Jag har ett gott förhållande med familjen Eremenko men Roman har fattat sitt beslut, säger Rostovs sportchef Artashes Harutjunjants.

Den 33-årige Eremenkos kontrakt skulle ursprungligen gälla till 2023. Mittfältaren spelade för klubben alltsedan 2019.

Enligt Iltalehti spelade Eremenko i söndags i en match i ryska cupen mot Ahmat Grozny. Finländaren fanns i öppningselvan och fungerade som lagets kapten, men han byttes ut redan i första halvleken.

Paus från landslaget

Roman Eremenko har inte spelat för Finlands landslag sedan han i september 2016 i samband med en Champions Leaguematch åkte fast för att ha använt kokain. Totalt har Eremenko spelat 73 A-landskamper men har inte känt för att representera Finland sedan dess.

Vid tiden för kokainhärvan spelade Eremenko för CSKA Moskva. Efter tre säsonger i CSKA flyttade han över till lokalkonkurrenten Spartak Moskva innan flyttlasset gick till Rostov.

Rubrik, ingress och bildtext samt delar av texten uppdaterade klockan 14.

Diskussion om artikeln