Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två mål av Teemu Pukki förde Norwich allt närmare Premier League

Från 2021
Teemu Pukki formar ett hjärta med sina händer.
Bildtext Teemu Pukkis målform håller i sig.
Bild: imago images/Pro Sports Images/All Over Press

Teemu Pukki gjorde två mål då hans klubb Norwich tog en klar 3–1-bortaseger över Birmingham. Tack vare segern ligger Norwich just nu som tabelletta i Championship tio poäng före Brentford och Watford, visserligen med en match mera spelad.

Pukki gjorde sina fullträffar i den 26:e och i den 76:e spelminuten. Han hade chans att göra hattrick men sumpade en straffspark före pausen. Det tredje målet för Norwich gjordes av Oliver Skipp lite före fulltid.

Norwich har nu vunnit sina fyra senaste matcher, och Pukki har gjort sex mål i dessa. Under hela Championship-säsongen är Pukki nu uppe i 17 mål.

Mycket tyder på att Norwich igen kan kliva tillbaka till Premier League. Ledningen i tabellen på tio poäng till Brentford och Watford kan krympa till sju efter att alla topplag spelat lika många matcher. Men då är redan 32 av säsongens 46 omgångar avklarade.

För två år sedan var Pukki den viktigaste spelaren och bästa målskytten då Norwich förra gången avancerade till Premier League. I årets skytteliga i Championship ligger Pukki trea med sina 17 mål. Endast Brentfords Ivan Toney med 24 mål, och Blackburns Adam Armstrong med 19 fullträffar har varit effektivare.

Diskussion om artikeln