Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tiger Woods har opererats efter bilkraschen – Woods medicinska talesperson: "Allvarliga ortopediska skador"

Från 2021
Programmet är inte längre tillgängligt

Golfstjärnan Tiger Woods kraschade sin bil våldsamt i går, bekräftar hans medicinska talesperson Anish Mahajan. På Twitter skriver han att golfstjärnan opererats för ”allvarliga ortopediska skador”, men att Woods är vaken och kontaktbar och återhämtar sig i sitt sjukhusrum.

Woods bil kvaddades ordentligt på tisdag kväll, och räddningsmanskapet tvingades plocka ut honom genom framrutan med hjälp av ett brytjärn och en yxa.

Tiger Woods kraschade bilen.
Bildtext Woods förstörda bil bärgades.
Bild: AFP / Lehtikuva

Woods var vid fullt medvetande och uppträdde lugnt när räddningspersonalen anlände. Räddningspersonalen bedömde inte Tiger Woods skador som livshotande. Tidningen LA Times rapporterar att han har krossat en fotled och drabbats av två benfrakturer.

Carlos Gonzalez som är polischefens ställföreträdare i Los Angeles, anlände först till platsen där Woods kraschade, och inledde räddningsprocessen av golfstjärnan.

– Han verkade inte vara oroad över sina skador vid den tiden, vilket inte är ovanligt vid trafikkollisioner. Många gånger tenderar människor att vara i chock. Det är en traumatisk upplevelse. Det är inte ovanligt att människor fokuserar på obetydliga saker eller ens om de har ont, de kanske inte känner det förrän långt senare, sa Gonzales.

– Herr Woods är lyckligt lottad som överlevde det här, eftersom det är en mycket olycksdrabbad vägsträcka. Vi har sett ett stort antal olyckor vid den här delen av vägen, säger Gonzalez.

Tidigt på onsdagsmorgonen skrev Anish Mahajan, medicinsk chef vid Harbour-UCLA sjukvårdscenter, ett uttalande via golfstjärnans Twitterprofil.

”Mr. Woods drabbades av allvarliga ortopediska skador i sin nedre extremitet, skador som behandlades med akut kirurgi”.

Under behandlingen har man stärkt upp benfragmenten i den krossade foten med plattor och skruvar av metall.

Just nu finns det inga misstankar om att Woods ska ha varit påverkad vid tillfället, men enligt polisen har det handlat om fortkörning. Sträckan där olyckan skedde är ett olycksdrabbat vägavsnitt där det går brant utför. Enligt personer som bor vid olycksplatsen är det vanligt att bilar kör snabbare än hastighetsbegränsningen på cirka 70 kilometer i timmen.

Flera tidigare trafikolyckor

Tiger Woods har också tidigare varit illa ute i trafiken. År 2009 körde han in i en vattenpost och vidare in i ett träd. Detta skedde vid tiden kring avslöjanden om inträffade hans utomäktenskapliga affärer. Woods var gift med svenska Elin Nordegren som han har två barn med.

År 2017 hittade polisen Woods som somnat bakom ratten i sin stillastående bil efter att han tagit för mycket smärtstillande.

Woods har efter problemen utanför golfplanen jobbat sig tillbaka till golftoppen, men har plågats av ryggproblem. För en månad sedan gick han i genom redan sin femte ryggoperation. På grund av operationen missade han två PGA-tävlingar, Farmers Insurance Open och The Genesis International.

Diskussion om artikeln