Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coronaläget i Helsingfors ledde till svårt beslut: Jokerit spelar alla sina slutspelsmatcher utomlands

Från 2021
Jokeritspelarna samlade i en ring runt målet i ett mörkt Hartwall Arena.
Bildtext Jokerit spelar inga hemmamatcher i KHL:s play off
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Jokerit spelar inga av sina KHL-slutspelsmatcher i sin hemmahall under denna vår. Klubben fattade det exceptionella beslutet på grund av det dåliga coronavirusläget i Helsingfors.

Genom att spela endast utomlands strävar Jokerit efter att minska på resandet, och försöker få till stånd så kallade coronabubblor.

Enligt Jokerit har klubbledningen diskuterat med myndigheterna i Finland om olika alternativ till hur man kunde genomföra slutspelet. Bakom beslutet att endast spela utomlands finns också diskussioner med KHL.

– Det är synd att vi inte under dessa tider får vår hemmahall fylld med våra trogna supporters som stött laget så fint också på distans, säger lagets ordförande Jari Kurri i klubbens pressmeddelande.

– För oss blir detta en annorlunda utmaning. I Helsingfors kan vi inte ta publik till matcherna, och som spelare njuter man naturligtvis mera då publiken är på plats. Positivt är ändå att resandet minskar, och att vi på ett tätare sätt kan fila på vårt eget spel, säger lagets kapten Marko Anttila.

Slutspelet i KHL inleds den andra mars. Jokerit placerar sig som femma i den västra konferensen. I grundserien spelar Jokerit ännu en match mot Amur Habarovsk. Efter det möter man antingen Lokomotiv Jaroslavl eller Dynamo Moskva i slutspelets första omgång.

Diskussion om artikeln