Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rejäl försening till NFL-stjärnans golflektion uppges ligga bakom Tiger Woods olycka – idrottsläkaren: "I bästa fall är han tillbaka om ett halvår"

Från 2021
Uppdaterad 24.02.2021 22:44.
Tiger Woods.
Bildtext Tiger Woods (arkivbild).
Bild: EPA

Ögonvittnen uppger att Tiger Woods lämnade sitt hotell för den ödesdigra bilfärden märkbart stressad. Jari Parkkari, specialist i idrottsmedicin, påminner om att Woods hade tur i olyckan.

Golfstjärnan Tiger Woods var med om en allvarlig bilkrasch på tisdagen och opererades därefter akut på sjukhus på grund av flera benbrott i högra benet.

Anish Mahajan, medicinsk chef vid Harbour-UCLA-sjukhuset, berättade att man stärkt upp benfragmenten i den krossade foten med plattor och skruvar av metall. Det finns inga misstankar om att Woods ska ha varit påverkad vid krocken, men enligt polisen handlade det om fortkörning. Sträckan där olyckan skedde är ett olycksdrabbat vägavsnitt där det går brant utför.

Enligt sajten TMZ skulle Woods hålla en golflektion för NFL-laget New Orleans Saints stjärna Drew Brees. Duon skulle mötas klockan 7.30. Enligt sidan lämnade Woods sitt hotell strax före 7 för en bilfärd som tarv åtminstone en timme – superstjärnan var alltså rejält försenad.

På hotellet där Woods bodde pågick inspelningar av en tv-serie. En medlem i filmteamet berättade för TMZ att golfaren lämnade hotellet i hög hastighet lite före sju och krockade nästan med filmaren.

Woods såg också ”gnällig och otålig” ut då hans väg blockerades av en bil som packades med gods. När han sedan kunde ta sig vidare skedde det med hög fart, enligt uppgifterna.

Programmet är inte längre tillgängligt

Hur går det med Woods karriär?

Tiger Woods hade tur att han överlevde den våldsamma krocken. Det poängterar Jari Parkkari, specialist i idrottsmedicin och medicine doktor, för Yle Urheilu.

– Det handlar om allvarliga skador, säger läkaren.

Hela idrottsvärlden undrar nu om 45-årige Woods karriär är över. Enligt Parkkari beror rehabiliteringen på hur fragmenterade benbrotten är och i vilka ben de finns, samt om det även finns skador i nerver, blodkärl och muskler.

– Särskilt en inre ledskada kan leda till att han inte kan göra comeback, eftersom man i golf går 50 kilometer och slår cirka 280 slag under en fyradagarstävling. Vi får hoppas att det inte finns allvarliga skador i lederna.

Parkkari håller också dörren öppen för en relativt snabb rehabilitering.

– I bästa fall kunde han kanske vara tillbaka om sex månader, i genomsnitt kanske om ett år.