Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Borgå ishall stängd - problem med en takbalk måste granskas

Från 2021
Uppdaterad 25.02.2021 13:36.
Ishall inifrån
Bildtext Träningsturerna är inhiberade i Kokon ishall - men inte på grund av coronan. Arkivbild.
Bild: Yle/Jeannette Lintula

Borgå ishall är stängd. Orsaken är att man på onsdagskvällen upptäckte ett problem med taket.

- I en rutingranskning, som vi gör regelbundet, konstaterades att små ändringar skett som det lönar sig att granska och undersöka gällande en takbalk, säger Per Högström, chef för idrottstjänster i Borgå.

Staden har börjat utreda vad ändringarna beror på.

- För säkerhets skull är träningsturerna inhiberade tills vi har konstaterat vad som är orsaken till själva ändringen i konstruktionen. Det gäller en balk närmast, säger Högström.

I det här skedet vet han ännu inte hur länge hallen är ur bruk. Det beror på vad som har orsakat takproblemet, och om det behöver åtgärdas eller inte.

När det blir blidväder efter en lång och snöig kall period är det lätt att tänka sig att taket kan tyngas ner av våt snö, men enligt Högström har problemet med balken inte med det här att göra.

- Snön tar vi bort om det blir för mycket. Där är 20 centimeter snö och hallen har varit där sedan 1987, så sådana problem är det inte frågan om, säger Högström.

25 februari 2021 kl. 13.35: Artikeln har uppdaterats med kommentarer av Per Högström. Tidigare stod det att taket riskerar rasa in, men så illa är det alltså inte.

Diskussion om artikeln