Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Aalto och Kytösaho vidare till andra omgången i normalbacken

Från 2021
Uppdaterad 27.02.2021 18:38.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM på skidor, herrarnas backhoppning (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Blir det mer medaljskrammel för Finland i VM? Iivo Niskanen kan mycket väl vara med i täten när herrarna tävlar i skiathlon på eftermiddagen. Norge har en hel hög med medaljkandidater både på herr- och damsidan.

Kl. 17.25 Backhoppning, herrar HS106

Kommentator: Mikael Oivo
Finland: Eetu Nousiainen, Niko Kytösaho, Antti Aalto

Alla finländare hade klarat kvalet ifall Jarkko Määttä inte hade blivit diskvalificerad i granskningen av hoppdräkten. Määttä hade ändå inte imponerat i normalbacken på träningarna och hade knappast haft chanser till en framskjuten placering i tävlingen.

I kvalet fick Eetu Nousiainen till ett hopp som var bättre än hans flesta på träningarna, vilket ändå inte räckte till mer än en 46:e plats.

Kvalets 24:a och 26:a, Niko Kytösaho och Antti Aalto, har betydligt mer realistiska möjligheter att kämpa om en topp-30-placering i tävlingen. Det har ingendera mäktat med tidigare på VM-nivå.

Den stora guldfavoriten Halvor Egner Granerud har fortsatt att imponera i VM-backen. Norrmannen som suktar efter sin första VM-medalj har ändå en handfull utmanare från Tyskland, Polen, Österrike och Slovenien.

Av de etablerade stjärnorna är bland annat Kamil Stoch, Dawid Kubacki, Stefan Kraft och Markus Eisenbichler att räkna med igen. Anze Lanisek och Philipp Aschenwald har potential att överraska.

Programmet är inte längre tillgängligt
VM på skidor, herrarnas backhoppning (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln