Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nu inleds bygget av Ingåstrand – infrastruktur och flervåningshus byggs först

Från 2021
Arbetet med Ingåstrand inleds i mars 2021.
Bildtext Arbetsmaskiner syns på Ingåstrand från och med i dag, den första mars.
Bild: Ingå kommun

Byggandet av infrastrukturen till Ingåstrand har inletts. Samtidigt inleds arbetet med de två flervåningshus som ska byggas i projektets första skede.

Grävmaskinerna är från och med i dag (1.3) i full gång i Ingå centrum. Det här innebär att den tunga trafiken i Ingå centrum, och i synnerhet längs med Strandvägen, kommer att öka märkbart.

Övriga praktiska följder är bland annat att isbanorna kommer att bli en del av byggarbetsplatsen och därmed flyttas. Det är ännu oklart vart rinken ska flyttas. Även platsen för mattvätt kommer att flyttas. Kommunen utreder var den ska placeras.

Avfallshanteringsbolaget Rosk' n Rolls ekopunkt kommer att finnas kvar i småbåtshamnen. Man når den från samma håll som förut, men man kan inte längre köra runt den eftersom vägen som löper söder om byggarbetsplatsen är delvis avstängd.

Gång- och cykelvägen som löper norr om Strandvägens radhuslängor mot isbanorna kommer också att stängas för trafik inom en snar framtid.

De som ska besöka hälsocentralen kan inte parkera vid Strandvägen som förut. De kan parkera vid biblioteket eller vid Strandvägens radhusslängor om det inte finns plats på hälsovårdscentralens parkering.

Källa: Pressmeddelande från Ingå kommun.

Diskussion om artikeln