Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Polisen stormade FC Barcelonas lokaler – tidigare presidenten uppges ha gripits

Från 2021
Polis går in i FC Barcelonas lokaler.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Spanska storklubben FC Barcelona är i blåsväder. På måndagen gjorde polisen en razzia i klubbens lokaler – och ex-presidenten Josep Maria Bartomeu, som varit osams med Leo Messi, uppges vara gripen.

Ekonomiskt blödande FC Barcelona uppges ha miljardskulder och superstjärnan Lionel Messi kan lämna laget i sommar.

Om sex dagar ska klubben välja ny president. Måndagen bjöd på nytt kaos hos den katalanska jätten, då polisen genomförde en razzia i klubbens lokaler.

Enligt myndigheterna blev flera personer gripna i samband med razzian. Polisen har inte gått ut med några namn, men enligt radiokanalen Cadena Ser är klubbens tidigare president Josep Maria Bartomeu en av de gripna. Klubbens vd Oscar Grau och chefsjurist Gomez Ponti ska också ha gripits.

Razzian ska ha att göra med ”Barcagate”, där polisen misstänker att klubbens ledning har anställt en pr-byrå för att smutskasta flera nuvarande och tidigare storspelare, som varit kritiska mot Bartomeu.

Bartomeu avgick tillsammans med hela styrelsen i oktober i fjol. I somras var han i ett offentligt gräl med Messi, då argentinaren hotade med att lämna klubben.

– FC Barcelona har erbjudit fullt samarbete med de juridiska och polisiära myndigheterna för att klargöra fakta som ligger till grund för utredningen, skriver klubben i ett uttalande.

Källor: STT-AFP-TT, AP

Diskussion om artikeln