Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NHL-drömmen gick i kras – fortsätter säsongen i Pelicans

Från 2021
Filip Chlapik kommer till FM-ligan och Pelicans.
Bildtext Filip Chlapik kommer till FM-ligan och Pelicans.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

FM-ligans transferfönster stängdes på måndagskvällen klockan 23.59 och vissa klubbar gjorde några sista-stunden-värvningar. Men de riktigt stora affärerna uteblev.

Lahtisklubben Pelicans stod för den på pappret tyngsta värvningen när man skaffade den tjeckiske centern Filip Chlapik.

Chlapik inledde säsongen i Ottawa Senators NHL-organisation, men fick bara spela en match i Ottawa och två matcher i AHL-klubben Belleville Senators. Dessutom spelade han några matcher i Sparta Prag i den tjeckiska ligan innan NHL körde i gång vid årsskiftet.

Totalt har Chlapik spelat 57 NHL-matcher med saldot 5+6=11.

Pelicans har haft det svårt sedan lagets primus motor Ryan Lasch lämnade laget i slutet av januari. På 14 matcher har det bara blivit 13 poäng – bara Jukurit, SaiPa och JYP har ett sämre saldo från den tiden.

Tack vare en god första halva av säsongen är Pelicans fortfarande sjua i den haltande tabellen, poängsnittet är nionde bäst.

Två anfallare till Ilves

Tammerforsklubben Ilves har gått ungefär i samma spår som Pelicans: efter en stark säsongsinledning har laget tappat terräng och trots att lodjuren länge var tvåa i tabellen, ligger de nu på åttonde plats med det sjunde bästa poängsnittet.

Strax innan transferfönstret stängdes förstärkte Ilves anfallsleden med Santeri Virtanen, som ansluter från SaiPa där han stått för poängen 6+6=12 på 32 matcher.

Centern fick tidigare i år dra på sig landslagsskjortan för första gången när han spelade i Finlands lag i EHT-turneringen i Malmö. Virtanens kontrakt sträcker sig ända till våren 2023.

Ilves skrev också kontrakt med den kanadensiske anfallaren Adam Rockwood. Han ansluter närmast från den allsvenska klubben Modo Hockey där han stod för 4+16=20 poäng på 24 matcher.

Övriga affärer där ligalagen förstärker leden:

Leevi Aaltonen: KalPa –> KooKoo
Erik Autio: Pelicans –> KooKoo
Saku Kinnunen: Västerviks IK –> KooKoo
Samuli Piipponen: Jukurit –> Lukko
Luke Green: Manitoba Moose –> Sport
Hugo Gallet: IPK –> KalPa
Roope Laavainen: IPK –> KalPa
Henrik Tikkanen: IPK –> KalPa