Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Norrena & Frantz: Vad är det bästa sättet att hitta den stora kärleken?

Från 2021
Ungt par sitter på uteservering och håller varandra i handen
Bild: VH-STUDIO

Det kvittras och det knoppas, solen lyser in genom våra smutsiga fönsterrutor och väcker vårkänslorna till liv!

Kärlek! Flirt! Romantik! Bring it on!

I Relationspodden Norrena & Frantz har vi då och då talat om dejtningsappar, och varje gång skriver många av er att ni är rätt trötta på nätdejtning.

Utbudet är för stort, den som verkar trevlig i chatten kan visa sig vara osympatisk. Fotografierna motsvarar inte verkligheten, man blir ghostad och besviken gång på gång.

Många har i och för sig hittat sin partner via nätet, men vi frågar oss denna gång om det ännu går att hitta kärleken med mera gammalmodiga metoder?

Som yngre skulle jag ut i världen och hitta en konstnärlig och eldig man i något avlägset land. Men så kom jag hem på besök och föll pladask för grannpojken. Nu är jag bondhustru och mycket nöjd med tillvaron.

― Larissa 37 år
Man i kortärad skjorta lyfter upp leende kvinna i sommarklänning
Bild: Mostphotos/ Tatiana Chekryzhova

Inte för att jag nu vill förespråka arrangerade äktenskap, men jag och min fru blev tillsammans eftersom hela vår bekantskapskrets ansåg att vi var perfekta för varandra. Och till sist insåg vi ju att de hade rätt.

― Erik 42

Vad är det bästa sättet att hitta kärleken?

Fungerar till exempel den gamla goda blind-dejten ännu? Eller att en gemensam bekant föreslår att ni två kanske kunde passa ihop?

Har du blivit "ihop-parad" med din partner? Eller har du någon gång agerat match-maker och sett till att två singelbekanta funnit varandra?

Hur resonerar du som är singel i pandemitider? Skulle det kännas tryggare att gå på dejt med en bekant till en bekant än en vilt främmande person från en dejtningsapp?

Har du träffat din partner på något lite ovanligt sätt?

Dela med dig av dina erfarenheter och tankar! Vi vill sprida inspiration och förtröstan!

Hannah Norrena och Eva Frantz står rygg mot rygg.
Bildtext Hannah Norrena och Eva Frantz i Relationspodden
Bild: Ilmari Fabritius

Du är alltid anonym när du skriver till Relationspodden. Ditt svar kan komma att läsas upp i podden och publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln