Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Skidskyttarna tillbaka i tävlingsspåret efter VM – damerna inleder med stafett

Från 2021
Uppdaterad 04.03.2021 16:40.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, damernas stafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Efter en besvärlig stafettsäsong lyckades de norska damerna ta hem VM-guldet för tredje året på raken. I Nove Mesto är Sverige, Frankrike och Ryssland ute efter revansch för misslyckandet i VM. Finland kämpar om säsongens bästa stafettplacering.

Norge hade bara nått prispallen i en av säsongens fyra stafetter före VM. Men i Pokljuka visade man sin bredd och kunde ta hem det tredje raka VM-guldet.

Nu i Nove Mesto ställer man upp med samma manskap som i VM. Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff, Ida Lien och Marte Olsbu Røiseland är såklart förhandsfavoriter. Men de kommer garanterat att få tufft motstånd av bland annat Sverige som misslyckades i VM-stafetten.

Förutom Sverige är Ryssland och Frankrike också ute efter revansch. Frankrike var åtta och Ryssland bara elva i VM stafetten och vill garanterat visa att de kan bättre.

Dessutom står segern i stafettcupen på spel. Tyskland, Frankrike, Norge och Sverige kämpar om seger i cupen som avgörs i dag. Så det står mer än bara en seger på spel.

Finland har gjort jämna insatser i säsongens stafetter men inte lyckats placera sig bättre än 13:de. Nu är det sista chansen den här säsongen att försöka klämma sig in bland de tio främsta.

Men att nå en placering bland de tio främsta kräver prickfritt skytte av alla fyra. För tillfället är kampen om placeringar bland de tio främsta så tuff att den finska kvartetten Suvi Minkkinen, Mari Eder, Nastassia Kinnunen, Erika Jänkä måste göra säsongens bästa lopp för att nå en sådan placering.

Damer stafett klockan 17.00 i TV2 och på Arenan

Diskussion om artikeln