Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Jaktstarter avslutar första tävlingsveckan i Nove Mesto – chans till säsongens bästa resultat för Seppälä

Från 2021
Uppdaterad 07.03.2021 13:35.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, herrarnas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Världscupen i skidskytte fortsätter i Nove Mesto med jaktstarter. Gårdagens sprintlopp bäddade för jämna och spännande jaktstarter både på herr och damsidan. Tero Seppälä och Mari Eder har chans till säsongens bästa placeringar.

Efter lyckat skytte av både Mari Eder och Tero Seppälä i sprintloppet så finns förhoppningar på placeringar bland de tio främsta i dagens jaktstarter.

Eder startar som 18:e, 58 sekunder efter sprintsegraren Tiril Eckhoff. Upp till en tionde plats har Eder bara 30 sekunder. Att nå tio i topp är helt inom räckhåll för Eder.

Eckhoff är favorit till seger även idag, men om de övriga pallplaceringarna kommer det att bli en ursinnig kamp.mellan åtta damer.

Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold är starka kandidater till pallplaceringar men sprint tvåan Julija Dzjyma och Dzinara Alimbekava kan mycket väl med sitt säkra skytte även nå en pallplacering.

Suvi Minkkinen tog sig också till jaktstarten och kämpar i dagens tävling om att klämma sig in bland de 40 främsta och därmed knipa världscuppoäng.

Damer jaktstart klockan 12.55 i TV2 och på Arenan

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, damernas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Jämn herrtävling att vänta

Även på herrsidan är en stenhård kamp om pallplaceringarna att vänta. I sprintloppet fanns ingen norrman bland de tre främsta. Det var blott det andra loppet den här säsongen där inga norrmän fanns bland de tre främsta.

Simon Desthieux som tog karriärens första seger i sprinten kommer att få det hett om öronen redan från start. Inom femton sekunder får han fem åkare efter sig ut i spåret. Sebastian Samuelsson, Arnd Peiffer, Sturla Holm Laegreid, Tarjei Bø och Benedikt Doll kommer säkert att jobba sig i kapp redan under det första varvet.

Då hela 23 åkare startar inom en minut är ett riktigt getingbo att vänta vid besöken på vallen. Ett dussin åkare kan ännu i det sista skyttet vara med i kampen om pallplaceringarna.

Tero Seppälä hade prickfritt skytte i sprinten, men tappade överraskande mycket i spåret. En vurpa på den sista rundan gjorde att Seppälä slutade 26:a i sprinten med en dryg minut till segraren Desthieux.

Men Seppälä har bara 30 sekunder till en placering bland de tio främsta. Med likadant skytte som igår är han definitivt med och kämpar om de placeringarna.

Tuomas Harjula vek sig också en plats i jaktstarten. Harjula startar som 48:e och med en rutininsats ska han nå en placering bland de 40 främsta.

Herrar jaktstart klockan 16.55 i TV2 och på Arenan

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, herrarnas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln