Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Fem finländska damfriidrottare jagar EM-medaljer: "Den intressantaste finländska friidrottsdagen på länge"

Från 2021
Programmet är inte längre tillgängligt
Inomhus-FM i friidrott, söndag kväll (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Inomhus-EM i friidrott avslutas på söndag kväll med den intressantaste finländska friidrottsdagen på länge. Inte mindre än fem finländska friidrottsdamer har tagit sig till de återstående EM-finalerna.

Lotta Kemppinen löpte ett övertygande semifinallopp, och har efter semifinalsegern goda medaljchanser i kvällens final på damernas 60 meter. I de små marginalernas final finns alla placeringar inom räckhåll.

Också Nooralotta Neziri löpte till seger i sitt semifinallopp på 60 meter häck. Inför finalen är Nadine Visser den stora guldfavoriten, men bakom henne är kampen tuff om de övriga topplaceringarna.

I trestegsfinalen har Finland Kristiina Mäkelä samt Senni Salminen, som slog till med personligt rekord i kvalet. Salminen går in till finalen med den tredje bästa statistiknoteringen denna säsong.

Också Ella Junnila har goda chanser att kämpa om bronset i damernas höjd. I förhandsspekulationerna är Jaroslava Mahutjik och Julia Levtjenko från Ukraina starkare än Junnila, men finalens övriga sex deltagare är på pappret alla med i medaljkampen.

Tidtabell:

  • 18.15: Damer 60 meter häck: Nooralotta Neziri
  • 18.20: Damer tresteg: Kristiina Mäkelä, Senni Salminen
  • 18.45 Damer höjd: Ella Junnila
  • 19.46 Damer 60 meter: Lotta Kemppinen

Sändningen kommenteras på svenska av Niklas Henrichson och expertkommentator Mikael Ylöstalo.

Yle Arenan och TV2 klockan 17.55-20.30

Diskussion om artikeln