Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Johannes Høsflot Klæbo frustrerad och arg efter kontroversiella diskvalificeringen: "Det här är den tuffaste dagen i min karriär"

Från 2021
Johannes Høsflot Klæbo efter målgång.
Bildtext Johannes Høsflot Klæbo efter målgång. En knäckt Aleksandr Bolsjunov till vänster.
Bild: Sergei Bobylev/TASS/All Over Press

Dagens avslutande femmil i skid-VM bjöd på stor dramatik. Johannes Høsflot Klæbo åkte i mål som etta, och trodde att han hade vunnit, men senare bestämde sig juryn för att diskvalificera norrmannen efter att han kolliderat med ryssen Aleksandr Bolsjunov på upploppet. Klæbo redogör nu för sin sin syn på det hela på Instagram.

Sprintkungen Johannes Høsflot Klæbo trodde att han hade vunnit skid-VM:s avslutande femmil men fick en kallelse till förhör med juryn. Strax därefter meddelade juryn att Klæbo diskats.

– Det här är den tuffaste dagen i min karriär. Jag kände mig stark och hade god kontroll under loppet. Ni kan se vad som händer och dra era egna slutsatser, skriver Klæbo på sitt Instragramkonto.

– För att vara ärlig finns det en hel del frustration och ilska. Jag har sett fram emot det här loppet under en lång tid och det var mitt huvudmål för säsongen.

Programmet är inte längre tillgängligt
Målgången mellan Klæbo och Bolsjunov som hamnade i juryrummet: "Som VAR i fotboll" - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Klæbo hade inga problem att hänga med de övriga i täten och då han lyckas med det resulterar hans spurtstyrka ofta i segerfirande i målområdet.

– Jag har aldrig känt mig så förberedd inför ett lopp och hade höga ambitioner. Jag visste att jag kunde vinna.

– Först deklarerade Fis att jag hade vunnit och händelsen behandlades som en incident. Sedan ändrade sig Fis och valde att diska mig.

"Just nu känns allt mörkt"

Guldet gick i stället till Emil Iversen, silvret till Aleksandr Bolsjunov och bronset till Simen Hegstad Krüger.

– Som ni kanske förstår blev det till en stor besvikelse. Jag försöker hålla tungan rätt i mun då jag beskriver hur jag ser på det hela, men oavsett är jag oerhört besviken på hur Fis hanterade situationen och juryns beslut.

– Just nu känns allt mörkt, men jag kommer tillbaka. Jag behöver bara lite tid, avslutar Klæbo sitt inlägg.

Diskussion om artikeln