Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Jätterekryteringar på gång i Egentliga Finland – Valmet Automotive siktar på tusen nya anställda till sina fabriker

Från 2021
Valvet Automotives batterifabrik i Salo.
Bildtext Bland annat Valmet Automotives bilbatterifabrik i Salo söker nya anställda.
Bild: Valmet Automotive

Bil- och batteritillverkaren Valmet Automotive söker tusen nya anställda till sina fabriker i Egentliga Finland. Målsättningen är att hitta 700 nya anställda till bilfabriken i Nystad och 300 nya anställda till bilbatterifabriken i Salo.

Rekryteringskampanjen drog igång i dag, tisdag.

Den bakomliggande orsaken är en ökad efterfrågan på nya personbilar, förklarar Valmet Automotives personalchef Tomi Salo.

- Dessutom har rekryteringarna att göra med utvidgningen av bilbatterifabriken i Salo och med den nya bilbatterifabriken som öppnas i Nystad.

Den nya bilbatterifabriken i Nystad öppnas i slutet av året men rekryteringen sker redan nu. Valmet Automotives senaste stora rekryteringskampanj genomfördes under hösten och då sökte man 400 nya anställda till Nystad.

- Så gott som alla som rekryterades i höstas jobbar redan hos oss, konstaterar Salo.

Från permitteringar till nyanställningar

Ännu i början av 2020 var en del av Valmet Automotives anställda permitterade på grund av orsaker förknippade med coronapandemin. Men företaget återhämtade sig relativt snabbt från svackan, berättar Salo.

- Vi var tvungna att köra ner produktionen som en följd av pandemin. Men från och med sommaren och hösten har produktionsmängderna ökat och kurvan har pekat uppåt sedan dess.

Enligt Salo ser bilbranschens framtidsutsikter mycket klarare ut.

- Valmet automotive har relativt bra klarat av pandemins utmaningar och ett bevis på det är att det går bra för vår kund och det betyder i sin tur att vi får fler beställningar och kan rekrytera fler anställda.

Turun Sanomat och och Uudenkaupungin Sanomat var först ut med nyheten om Valmet Automotives rekryteringskampanj.


Artikeln baserar sig på Valmet Automotive aloittaa jättimäiset rekrytoinnit – tavoitteena palkata tuhat uutta työntekijää Saloon ja Uuteenkaupunkiin skriven av Johanna Lehtola. Artikeln är översatt av Niclas Lundqvist.

Diskussion om artikeln