Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mardrömsbesked för Ola Lindgren – Rönnberg och tre rutinerade rävar saknas mot Schweiz: ”Räknar inte med någon ur kvartetten”

Från 2021
Uppdaterad 10.03.2021 13:56.
Ola Lindgren instruerar Johan Gripenberg under sitt första träningspass med herrlandslaget i handboll-
Bildtext Ola Lindgren har en del att grubbla över inför EM-kvalmatcherna mot Schweiz.
Bild: Yle/Kristian Karlsson

Då Ola Lindgren nominerade truppen till de kommande EM-kvalmatcherna såg allt ljust ut. Två dagar före hemmamatchen mot Schweiz bekräftar landslagstränaren att fyra av lagets viktigaste spelare saknas på grund av skador.

Den 10 februari såg läget bättre ut än på länge för Finlands handbollsherrar. Då presenterade Ola Lindgren spelarna som skulle möta Schweiz i Vanda och Schaffhausen. Alla de viktigaste spelarna var tillgängliga för spel och hoppet om några skrällpoäng levde.

Ett par dagar före torsdagens hemmamatch bjuder den 57-årige svensken på betydligt dystrare nyheter.

– Nu ser det ut som att vi får klara oss utan Nico Rönnberg, Oscar Kihlstedt, Miro Koljonen och förstamålvakten Mikael Mäkelä, berättar Ola Lindgren för Yle Sporten.

Rönnberg har fortsatta problem men sin vrist som han skadade i cupfinalen mot Dicken, Kihlstedt lider av en axelskada, Koljonen har ont i foten och Mäkelä saknas på grund av ljumskproblem.

– Det är givetvis oerhört tunga avbräck. De hör till våra viktigaste spelare som dessutom har rutin från hårda internationella matcher. Skador är tyvärr en del av idrotten.

Finns det några förhoppningar om att någon av dem kan spela i matcherna mot Schweiz?

– Vi har väntat in i det sista, men det ser mörkt ut. Teddy Nordling ska ännu vara i kontakt med Rönnberg på onsdag, men jag räknar inte med någon ur kvartetten.

Landslaget har valt att plocka in målvakten Joonas Klama, mittbacken Anthony Hellakoski samt högernian Niki Tuominen som ersättare. En plats hålls öppen om det sker ett mirakel på skadefronten.

Finland möter Schweiz på torsdag med start klockan 18. EM-kvalmatchen sänds direkt på Yle Arenan med svenskspråkigt referat.

Edit kl. 13.45: Assisterande tränaren Teddy Nordling bekräftade under onsdagen att hela kvartetten bestående av Nico Rönnberg, Oscar Kihlstedt, Miro Koljonen och Mikael Mäkelä missar båda matcherna mot Schweiz.

Diskussion om artikeln