Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Porto skrällde och slog ut Juventus i Champions League – Cristiano Ronaldo vände ryggen till och släppte in bollen i mål

Från 2021
Uppdaterad 11.03.2021 09:29.
Cristiano Ronaldo med händerna på huvudet
Bildtext Cristiano Ronaldos Juventus är ute ur Champions League.
Bild: Copyright 2019 BACKGRID, Inc./All Over Press

Mörka moln hopar sig över Juventus. Säsongen i Champions League tog slut redan i åttondelsfinalen, precis som i fjol. Med fem minuter kvar av förlängningen satte Portos Sérgio Oliveira in en frispark och kvitterade till 2–2. Vad gjorde Cristiano Ronaldo? Han vände ryggen till.

Porto vann den första drabbningen med 2–1 och tog ledningen i första halvlek genom Sérgio Oliveiras mål från straffpunkten. Juventus, som var pressat att vinna för att inte slås ut i åttondelsfinalen, jagade febrilt kvittering.

I den andra halvleken spelade Cristiano Ronaldo fram bollen till Federico Chiesa, som gjorde Juventus öppningsmål i den 49:e minuten. Kort därefter drog Portos Mehdi Taremi på sig två gula kort och tvingades lämna planen efter 54 minuter.

Juventus Federico Chiesa stod för ännu en fullträff och allt såg ljust ut för Juventus.

Men så kom bakslaget. Med fem minuter kvar av förlängningen satte Sérgio Oliveira in en frispark och det stod 2–2. Muren hoppade, Cristiano Ronaldo vände ryggen till och bollen gick i mål mellan benen på honom.

– Helt uppriktigt är det i första hand hans mål, konstaterade experten Erik Niva i Viaplays tv-sändning.

Juventus hade behövt två mål mer än Porto för att gå vidare och lyckades klämma in 3–2 genom Adrien Rabiot, men segern tröstade föga. Efter två matcher stod det 4–4 totalt och Porto gick vidare till kvartsfinal med fler gjorda mål på bortaplan.

Dortmund vidare efter Haaland-show

Också den andra åttondelsfinalen var jämn, men avgjordes under ordinarie speltid.

Norska fotbollsstjärnan Erling Haaland stod för Dortmunds bägge mål i matchen mot Sevilla.

– Vi blev besegrade av en spelare som kommer att gå till historien som en av de främsta spelarna under sin tid, konstaterade Sevillas tränare Julen Lopetegui.

Samtidigt blev den norska sensationen den yngsta spelaren som gjort 20 mål i Champions League. Tidigare rekordinnehavaren Kylian Mbappe var närmare 22 år när han gjorde sitt 20:e mål. Haaland gjorde sitt 20:e mål vid en ålder av 20 år och 231 dagar. Matchen slutade 2–2, totalt 5–4 till Dortmund.

Fotboll, Champions League:

Juventus–Porto 3–2
19' Sérgio Oliveira 0–1
49' Federico Chiesa 1–1
63' Federico Chiesa 2–1
115' Sérgio Oliveira 2–2
117' Adrien Rabiot 3–2

Totalt 4–4, Porto går vidare till kvartsfinal med fler gjorda mål på bortaplan.

Borussia Dortmund–Sevilla 2–2
35' Erling Haaland 1–0
54' Erling Haaland 2–0
69' Youssef En-Nesyri 2–1
90'+6' Youssef En-Nesyri 2–2

Totalt 5–4, Dortmund går vidare till kvartsfinal.

Diskussion om artikeln