Hoppa till huvudinnehåll

Sport

TS: Kasper Hämäläinen överväger att flytta hem – TPS ett av alternativen: "Under de närmaste månaderna är det dags att fatta beslut"

Från 2021
Kasper Hämäläinen spelade från start i Finlands EM-kvalpremiär borta mot Italien i mars 2019.
Bildtext Kasper Hämäläinen spelade från start i Finlands EM-kvalpremiär borta mot Italien i mars 2019.
Bild: imago images / DeFodi/ All Over Press

För inte alltför länge sedan ingick Kasper Hämäläinen i fotbollslandslagets interiör. Nu har han tappat sin landslagsplats och tvingas träna med klubblagets reserver. Hämäläinen sitter på ett utgående kontrakt och tänker snart fatta beslut om framtiden.

Fotbollsspelaren Kasper Hämäläinen har i ett och ett halvt år representerat Jablonec i den tjeckiska ligan. Det har inte gått något vidare och han har kommit på kant med chefstränaren Petr Rada, uppger Hämäläinen till Turun Sanomat (bakom betalmur).

Hämäläinen har bara fått spela från start i tre ligamatcher, samtliga sommaren 2020, och just nu tvingas han träna med reservlaget.

I A-landslaget har det blivit 63 matcher och 8 mål. Den 34-årige mittfältaren, som för inte alltför länge sedan var ordinarie i landslaget, är knappast aktuell för EM-slutspelet i sommar.

Hämäläinen fick spela från start då Finland inledde det succéartade EM-kvalet med bortamatcher mot Italien och Armenien i mars 2019. Efter det har landslagsdörren varit stängd.

– Det är en stor grej att vi tog oss till EM och jag är glad för spelarnas skull. Men visst är det tråkigt att jag själv knappast platsar.

"Vi återvänder förmodligen till Finland"

Hämäläinen säger till Turun Sanomat att han redan hösten 2019 märkte att han inte ingick i tränarens planer.

Tränaren trodde att Hämäläinen satt på ett ettårigt kontrakt. Sommaren 2020 diskuterades en kontraktsrivning, men familjen trivdes så bra i Tjeckien att rivningsplanerna skrotades.

Nu är kontraktet på slutrakan och Hämäläinens två barn ska så småningom börja skolan. Mycket pekar på att flyttlasset går hem till Finland.

– Vi försöker njuta av tiden här och sedan återvänder vi förmodligen till Finland. Inga definitiva beslut har fattats. Under de närmaste månaderna är det dags att bestämma var karriären fortsätter, säger Hämäläinen till Turun Sanomat.

Hämäläinen, som kommer från Åboregionen, representerade TPS säsongerna 2003–10. Han uppger att TPS är ett alternativ, men i så fall skulle det bli spel i division 1. I november åkte TPS ur fotbollsligan efter att ha förlorat i kvalet mot KTP.

Diskussion om artikeln