Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Tiril Eckhoff i grym form – fortsätter segersviten i sprintloppet?

Från 2021
Uppdaterad 12.03.2021 18:24.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, damernas sprint (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Tiril Eckhoff plockade fyra guldmedaljer i VM i Pokljuka och den grymma formen verkar hålla i sig. Förra veckan kröntes av två segrar i överlägsen stil. Fortsätter Eckhoffs segersvit säkrar hon segern i totalcupen.

Senaste norska totalsegrare på damsidan är Tora Berger säsongen 2013. Eckhoff har tagit tio segrar den här säsongen och för tillfället verkar hon ostoppbar. Fortsätter segertåget säkrar hon totalsegern redan den här tävlingsveckan.

Marte Olsbu Røiselands mål var att vinna totalcupen, men hon har redan över 100 poäng till Eckhoff i den reella ställningen i världscupsammandraget. Bara segrar kan ännu föra in Røiseland i segerkampen.

Flera av damerna har redan uttryckt mental trötthet som följd av en lång och utmanande säsong. De som fortfarande är hungriga efter framgång kommer att klättra i resultatlistorna.

Det såg vi redan förra veckan i Nove Mesto då en del toppnamn rasade medan överraskande namn fanns högt upp i resultatlistorna. Framförallt de svenska damerna hade en tung första vecka i Tjeckien.

Mari Eder startar i dagens sprint bland de första. Gårdagens herrtävling visade att de med lågt startnummer hade lite fördel i spåret då de fick åka på hårdare underlag. Kan Eder utnyttja den fördelen och knipa säsongens bästa placering?

De övriga finska damerna, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen och Erika Jänkä kämpar om att klämma sig in bland de 60 främsta och därmed få tävla i lördagens jaktstart.

Damer sprint klockan 18.25 i TV2 och på Arenan

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, damernas sprint (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln