Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lauri Markkanen tillbaka med besked efter skadan – blev Chicagos bästa poängplockare i förlusten mot tabellettan

Från 2021
Lauri Markkanen hjälpte Chicago att vinna sin andra match i rad.
Bildtext Lauri Markkanen är tillbaka efter sin skada.

Lauri Markkanen är kvitt sin axelskada och tillbaka i spel för Chicago Bulls. För finländaren blev det en lyckad comeback även om Chicago Bulls inte räckte till mot Philadelphia 76ers. Det gick inte så dåligt som jag förväntade mig, säger Markkanen.

I början av februari skadade Lauri Markkanen sin axel i en match mot Orlando Magic, och den första prognosen visade att han skulle missa två till fyra veckor.

Till slut blev det fem veckor innan Markkanen var tillbaka i Chicago Bulls uppställning. I natt gjorde han comeback och verkande inte speciellt hämmad av skadan.

Markkanen var Chicagos bästa poängplockare när laget förlorade med 105–127 mot konferensettan Philadelphia 76ers.

– Det kändes okej. Det gäller att få igång benen och komma tillbaka i matchform. Jag har gjort några träningar och det gick inte så dåligt som jag förväntade mig, säger Markkanen på presskonferensen efter matchen.

Markkanen satte samtliga sju trepoängare i matchen. Det totala saldot i comebacken blev 23 poäng och fyra returer.

Redo att spela alla matcher framöver

Det här var tredje raka förlusten för Bulls i NBA. Laget ligger just nu på elfte plats i den östra konferensen.

– Försvaret fungerade inte i den här matchen, vi tappade bollen för ofta. Det får inte hända i fortsättningen.

– Vi har utvecklats i offensiven medan jag varit borta. Det fanns en del moment som jag försökt lära mig igen och det har fungerat. Vi har snackat om hur vi ska spela, säger Markkanen.

Chicagos säsong fortsätter med match mot Miami Heat under natten till lördag och två dagar senare möter man Toronto Raptors.

– Vi har inte diskuterat om jag ska stå över någon match, men jag är redo att spela alla matcher. Oberoende hur många minuter det handlar om så är jag redo, säger Markkanen.