Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukki prisades för drömmånaden – tränaren tackar finländaren för viktiga målen: "Han är inte den som gör vackra fullträffar i storsegrar"

Från 2021
Teemu Pukki blir intervjuad.
Bildtext Teemu Pukki producerar mål på löpande band just nu.
Bild: imago images/Pro Sports Images/ All Over Press

Teemu Pukki har blivit utsedd till månadens spelare i Championship. Finländaren kom upp i ett fint målsnitt förra månaden och Norwichs tränare Daniel Farke tackar och tar emot. ”Vi borde komma ihåg att uppskatta att han lirar i den gula tröjan”, tycker tysken.

Championshipledande Norwich stormar tillbaka mot Premier League och den senaste tiden har lagets spjutspets Teemu Pukki fått igång alla sina cylindrar.

Den blåvita landslagsstrikern belönas nu för sina fina insatser i februari. Efter sju mål och en assist på sju matcher har han utsetts till månadens spelare i serien.

– Det var en riktigt bra månad. Jag tycker att det finns många bra spelare i andra lag som kunde ha fått priset, kommenterar finländaren på klubbens webbplats.

– Det finns bara ett pris som jag är ute efter den här säsongen, och det är ett avancemang till Premier League. Dessa priser är trevliga, men sist och slutligen betyder de inte mycket om vi inte lyckas med det vi vill, alltså att nå ligan. Allt fokus ligger på det.

Viktiga målens man

Norwich toppar ligan med hela tio poängs marginal just nu. I februari blev det fem segrar, ett kryss och en förlust för laget – ett saldo som inte räckte för att Daniel Farke skulle utses till månadens tränare i serien.

Tysken beskriver månaden som ”bra för både laget och Teemu”.

– Han var alltid på rätt plats med sina nyckelmål. Han är inte den typen som gör vackra fullträffar i samband med storsegrar, han är den som gör avgörande mål i viktiga matcher, menar tysken för The Pink Un.

Sammanlagt har Pukki stått för 20 baljor under 2020/21. Skytteligaledaren Ivan Toney, Brentford, har hunnit med fem fler.

– Det handlar inte bara om Teemus mål, också hans arbetsmoral är av högsta nivå. Hans presspel, försvarande och arbete utan boll. Han är en toppspelare och vi borde komma ihåg att uppskatta att han lirar i den gula tröjan, fortsätter Farke för tidningen.

”Canaries” möter bottenlaget Sheffield Wednesday på söndag.

Diskussion om artikeln