Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

EIF fortsätter förstärka sin spelartrupp – André Österholm från allsvenska Sirius spelklar för Ekenäslaget

Från 2021
Uppdaterad 12.03.2021 21:47.
EIF-spelarna kramar om varandra efter att laget gjort mål.
Bildtext EIF-glädje i en match under säsongen 2018. (Arkivbild)
Bild: Patric Westerlund / Yle

Ekenäs IF som förbereder sig för sin sjunde säsong i fotbollens näst högsta serie division 1 fortsätter förstärka sitt lag. Sent på fredag kväll blev det klart att svenska André Österholm klär sig i den grönvita dressen säsongen 2021.

I ett pressmeddelande talar EIF om försäsongens fotbollsbomb i Herrettan då man presenterar sitt senaste nyförvärv, den offensive högermittfältsspelaren André Österholm.

”Sportchefen Peter Haglund har berättat om EIF:s projekt den här säsongen. Jag tycker det låter otroligt bra, spännande. Och jag vill vara en del av det här projektet, vara med och föra upp EIF till högsta serien i Finland”, säger Österholm i pressmeddelandet.

André Österholm, 24 år, kommer närmast från Uppsalaklubben IK Sirius där han spelat de två senaste säsongerna. Före det spelade han tre säsonger i Spanien i klubbarna Coruxo, Villanovense och Alondras CF.

Han har också spelat för Athletic FC, AFC United och Huddinge IF i Sverige.

Finländskt blod i ådrorna

Han har finländskt blod i ådrorna. Mamma är nämligen bördig från Joensuu. André Österholm säger att han talar bättre spanska än finska.

Hans fjolårssäsong förstördes av skador och därför blev det bara tre matcher i allsvenskan.

Österholm säger att det inte på något sätt skadar hans image som fotbollsspelare att komma från allsvenskan i Sverige till division-I i Finland.

”Jag kommer inte till EIF för att vila. Tvärtom. Nu är skadeproblemen över. Det känns i kroppen att där finns massor att ge.”

”Jag vet att jag spelade lite i fjol, men jag kommer till EIF för att leverera. Jag vill hitta den rätta rytmen igen. Och om allt går som det skall är det ju sedan lätt att senare ta sig vidare härifrån igen”, säger Österholm.

När han kommer till Ekenäs för att ansluta sig till EIF:s spelartrupp är ännu oklart.

Sista pusselbiten på plats

”Men så värst länge ska det inte dröja. Först ska alla nödvändiga tester och karantän med tanke på pandemin klaras av”.

EIF:s sportchef Peter Haglund är väldigt nöjd över att Österholm skrivit på för laget.

”Jag var redan 2018 i kontakt med honom och ville att han då skulle komma till EIF. Då lyckades det inte. Men nu är vi redo”, säger Haglund.

Haglund säger att han tror att Österholm kan ge laget precis den injektion som behöver, både på och utanför planen. Den sista pusselbiten är nu på plats.

”Det känns skönt. Förväntningarna både på honom och på laget är stora”, säger Haglund.

EIF har nu kontrakt med 25 spelare för säsongen 2021. Aktiebolaget bakom EIF:s representationslag har lagt avancemang till högsta serien som mål för säsongen.

På lördag (13.3) spelar EIF en cupmatch mot division 1-laget Gnistan. Matchen spelas utan publik i Talihallen i Helsingfors.

Källa: Pressmeddelande från Ekenäs IF.

Diskussion om artikeln