Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finländskt brons i snowboard-VM – Rene Rinnekangas tog medalj i slopestyle

Från 2021
Uppdaterad 12.03.2021 22:57.
Rene Rinnekangas knep VM-brons i slopestyle - Spela upp på Arenan

Fredagskvällen har bjudit på blåvita VM-framgångar. Rene Rinnekangas blev bronsmedaljör i slopestyle i samband med VM i snowboard i amerikanska Aspen. Medaljen är 21-åringens första i karriären.

Rinnekangas låg på sjätteplats efter det första åket. Hans andra åk blev sedan en fullträff som lyfte honom till brons.

Se Rinnekangas åk genom att klicka på artikelns huvudbild!

Hans poäng på 82,51 var bara 0,02 pinnar ifrån den kanadensiska silvermedaljören Sebastien Toutants resultat. Norges Marcus Kleveland tog guld med poängen 90,66.

Placeringen är alltså Rinnekangas bästa på VM-nivå. Tidigare höjdpunkter i hans karriär är ungdomsolympiaden år 2016, där han blev han trea i just slopestyle, samt silver i X Games år 2019 och brons i fjolårets upplaga.

– Dagen gick helt fantastiskt bra, det måsta man säga. Jag är jättelycklig. En otrolig dag! Först skulle det inte ens vara så här fint väder, och nu då finaldagen fick sådana här förhållanden kan man inte annat än le, gladde sig Rinnekangas för Yle Urheilu.

En blåvit medalj var också nära i damernas final i slopestyle. Enni Rukajärvi hade problem med balansen efter sina sista hopp i de två första åken, men i det sista åket samlade ihop sina bästa poäng för dagen. Rukajärvi slutade på fjärde plats.

Finländarens marginal till bronset blev bara 0,23 poäng. Guldet gick till Zoi Sadowski Synnott från Nya Zeeland.

Artikeln uppdaterad med Rinnekangas kommentarer klockan 22.56.

Diskussion om artikeln