Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Jaktstarter i Nove Mesto – tre finländare med i damtävlingen

Från 2021
Uppdaterad 13.03.2021 18:37.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, damernas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Rekordmånga finländare tog sig från sprintloppen till dagens jaktstarter. De här är första gången på länge som sex finländare åker jaktstart, tre herrar och tre damer. Där som finländarna kämpar och världscuppoäng kan Tiril Eckhoff säkra totalsegern.

Damer jaktstart klockan 18.25 i TV2 och på Arenan

Även tre finländska damer tog sig till jaktstarten efter lysande skytte av Suvi Minkkinen och Nastassia Kinnunen. Kinnunen tog sin bästa placering i världscupen i finsk tävlingsdress.

Kinnunen startar som 44:e i jaktstarten med 1:36 till täten. Mari Eder som bommade tre skott startar tre sekunder efter Kinnunen som 45:e och Minkkinen som 49:e. Alla tre har chans att nå världscuppoäng i dagens lopp.

Tiril Eckhoff tog i sprinten sin elfte seger den här säsongen och går ut först i jaktstarten. Det här är den femte jaktstarten på raken som hon startar med nummer 1.

I alla de loppen har hon också överskridit mållinjen som segrare. Gör hon det även idag kan hon redan säkra segern i totalcupen innan den avslutande tävlingsveckan. Är Marte Olsbu Røiseland inte bättre än fjortonde och Eckhoff vinner dagens lopp kniper Eckhoff segern i totalcupen.

Men det kommer inte att bli lätt för Eckhoff då tre utmanare startar inom sjutton sekunder. Denise Herrmann, Dorothea Wierer och Franziska Preuss kan med prickfritt skytte bryta Eckhoffs segersvit.

Røiseland som startar som 14:e måste lyckas på vallen idag om hon vill skjuta upp avgörandet i totalcupen till Östersund nästa vecka.

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, damernas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln