Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Singelmixedstafett avslutar den andra tävlingsveckan i Nove Mesto – kan Finland vika sig en bra placering?

Från 2021
Uppdaterad 14.03.2021 14:36.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, singel mixedstafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Världscupen i skidskytte börjar närma sig sitt slut. Säsongens sista stafetter åks i dag i Tjeckiska Nove Mesto. Singelmixedstafett och mixedstafett står på programmet. Kan Finland igen fixa en topplacering i mixedstafetten?

Mixedstafett kl. 11.20 på Arenan och sammandrag kl. 13.25 i TV2

Mixedstafetten har flera gånger bjudit på finska framgångar de senaste säsongerna. En sjätte plats i OS och en nionde plats i VM 2020. Den här säsongen har det blivit en åttonde plats som bäst.

Även i dag kämpar den finska kvartetten om en placering bland de tio främsta. Mari Eder, Nastassia Kinnunen, Tuomas Harjula och Jaakko Ranta har med säkert skytte möjligheter att ta säsongens bästa stafettplacering.

Norge, Frankrike Tyskland och Italien har de starkaste lagen på förhand sett. Framförallt det norska laget är grymt med Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland och bröderna Bø i laguppställningen. Norge är regerande världsmästare.

Men i stafettsammanhang har det varit överraskande darrigt på vallen för norrmännen. På den lättåkta banan i Nove Mesto har det norska laget inte råd med straffrundor då den förlorade tiden är svår att åka in i spåret.

Den som klarar av skyttet bäst är stark kandidat till seger. Ifall av knepiga vindar finns här stor möjlighet till överraskningar. Då kan till exempel säkert skjutande ukrainarna finnas med i segerkampen.

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, mixedstafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Singelmixedstafett kl. 14.40 i TV2 och på Arenan

Singelmixedstafetten är en oförutsägbar tävling där situationerna svänger hastigt. Säkert och snabbt skytte är en förutsättning för framgång. Frankrike har vunnit båda singelmixedstafetterna den här säsongen och nu tävlar VM-guldmedaljörerna Julia Simon och Antonin Guigonnat.

VM-guldet gör att den här duon får ses som förhandsfavoriter. Norge med Ingrid Landmark Tandrevold och Sturla Holm Laegreid, Österrike med Lisa Theresa Hauser och Simon Eder och Sverige med Linn Persson och Sebastian Samuelsson i laget får stå som utmanare till Frankrike.

Den finska duon i stafetten är snabbt och säkert skjutande Suvi Minkkinen och snabbåkande Tero Seppälä. Duon kan vara med i kampen om placeringar bland de tio främsta i stafetten där många nationer inte ställer upp med sina vassaste åkare då mixedstafetten avgörs några timmar före.

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, singel mixedstafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln